Tribuna
„Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte’’, în regia lui Gavriil Pinte
Pentru a-şi linişti copilul care plângea, un împărat îi promite fiului său ca îi va dărui tinereţe veşnică. Ajuns la vârsta de 15 ani, fiul de împărat decide să îşi părăsească parinţii şi pleacă să caute ceea ce i-a fost promis la naştere. După multe încercări, acesta reuşeşte să devină nemuritor, dar încalcă una dintre regulile acestui tărâm şi se întoarce la locul naşterii, reintrând în condiţia sa umană de fiinţa muritoare. Acestea sunt doar câteva imagini care vor lua naştere miercuri, 13 martie, ora 19, la Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca’’ Sibiu.
Decor, costume, accente şi fragmente muzicale de basm

‘’Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte’’ este doar o frază cu o mie de înţelesuri. Semnificaţii cărora Gavriil Pintea le dă viaţă printr-un spectacol, care ne transpune într-o lume fabuloasă având la rădăcină basmul popular. Decorul compus din fragmente muzicale ,obiecte care se încadrează în scenetă ,costumele realizate de scenografa Roxana Ionescu precum şi gesturile actorilor, sunt indicii perfecte pentru a trimite privitorul într-o lume de basm .
Povestea încadrată în scenetă se concentrează asupra unor realitaţi clare sau fantastice în care noţiunea timpului ocupă un loc esenţial. Spectacolul prezentat preia idei din filosofia populară românească, scoţând în evidenţă care ar fi locul omului în aceasă lume şi care sunt limitele fericirii.

Scena e pregatită. Cine sunt actorii?

În realizarea scenetei au luat parte actori precum Daniel Plier, Wolfgang Kandler, Anca Cipariu, Emoke Boldizsar, Alina Perţea, Ali Deac, Cătălin Neghină şi Liviu Vlad iar asistenţa de regie e asigturată de Johanna Adam. Durata unei reprezentatii este de aproximativ o ora și treizeci de minute, iar prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. Spectacolul este prezentat în limba germabă dar cu tranducere în limba română.Producţia Teatrului Naţional din Sibiu are multe înţelesuri astfel încat este accesibilă pentru toate categoriile de varsta

Mădălina GOŞOIU
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA