Tribuna
PNL
Sibiului - cu plecăciune!
Fred NUSS
1039 vizualizari
Sibiului - cu plecăciune!

Se spune că o aşezare omenească e judecată, preţuită, admirată, memorată şi clasificată vizual, în primul rând după lăcaşele de cult de care dispune, după numărul, mărimea şi impozanţa lor, după stilul lor de construcţie şi vârsta pe care o au, la urma urmei, după frumuseţea intrinsecă a fiecăreia.
Nu ne-am propus să purcedem la inventarierea acestora, nici să comentăm preferenţial despre "Casele Domnului" pe tărâm sibian, ci doar să evidenţiem fotografic exterioarele, dar mai cu seamă interioarele câtorva biserici sau catedrale din urbea noastră. Recunoaştem, numărul lor exact din zilele noastre pare a fi greu de dibuit, ţinând cont de numărul impresionant al noilor construcţii, ridicate în anii din urmă pe raza cartierelor sibiene. În schimb, oricine poate fi martor, admirând frumuseţea interioarelor acestor lăcaşe noi, îndeosebi impunătoarele picturi murale. E o adevărată încântare. Spaţiul limitat al paginii nu ne permite să pătrundem în amănuntul descrierilor, al datelor cronologice, al specificului arhitectonic etc., neavând nici intenţia, dar nici competenţa necesare.
Vă lăsăm, aşadar, în compania câtorva imagini relevante (din păcate doar în alb/negru!), dar suficient de marcante, superbe "bijuterii vizuale", faţă de care orice sibian ar trebui să conştientizeze asemenea înalte valori de arta picturii, închinându-se.

comentarii
1 comentarii

Bravo...Fredy!Ai ramas acelasi artist al declansatorului,un unghiular al imaginii. Trecem zilnic prin istorie sibiana ,calcam pe arta, uitam sa ne punem ochelarii de imagine!
Sunt chiar un ,,vecin" de pe str. Sindicatele Unite , unde la nr. 3 ai locuit si caruia i-ai pus intr-o zi un aparat foto in mana si de atunci... se uita la realizarile lui Fredy. Succes si plimbari placute prin urbea ...Sibiu!
vecinul
01.10.2009 09:10
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia