Tribuna
Semnal
"O nouă primăvară... totuşi"
N. I. DOBRA
1069 vizualizari

A apărut nr. 49 al publicaţiei "Vitralii. Lumini şi umbre", revista veteranilor din Serviciile Române de Informaţii, editorialul purtând titlul de mai sus. Iată câteva pasaje din acesta: "(...) Am trecut şi pes­te aceste ultime luni cu ajutorul nostru, al tuturor, căci dacă am găsit resurse pentru depăşirea momentelor dificile, aceasta s-a datorat, nu în mică măsură, solidarităţii şi camaraderiei, care ne-au adus aproape unii de alţii, în pofida "distanţării" şi izolării la care am fost obligaţi de deja vechiul nostru duşman Sars-Cov 2 şi de mai recentul "Omicron". O dovadă consisten­tă în acest sens este şi revista "Vitralii" care, chiar în aceste dificile condiţii de lucru "la distanţă", se apropie de numărul 50, cu care vom marca vara frumoa­selor vacanţe. Ne bucurăm că mesajele cititorilor - şi nu au fost puţine - relevă atenţia şi interesul pe care îl suscită nu doar subiectele memorialistice, ci şi cele de actualitate, care câştigă din abordarea expe­rienţei profesionale acumulate de-a lungul vremii de autori, mulţi dintre ei colegi de breaslă din domeniul informativ (...)".
Ca de obicei, vă recomand câteva articole de interes general: Târgu Mureş, martie 1990: Kosovo înainte de Kosovo (col.r. Tudor Păcuraru), Inedit: "Planul Valev", documentat şi scris de un român? (Sorin Aparaschivei), Fake News bolşevic pe tema Basarabiei, martie 1919 (dr. Alin Spânu), Apărarea ordinii constituţionale - obiectiv constant al Serviciilor române de informaţii (gl.bg.r. Vasile Mălureanu), Arestat în revoluţie. Un interviu eşuat (col.r. Alexandru Bochiş), Blagoveştenie 1991. Procesul celor 24-1-2 (col.r. Gheorghe Ciobotaru), "Nu condamnaţi cultura la autofinanţare!" (col.r. Valeriu Ilica), Serviciile de Intelligence şi societatea civilă (col.r.dr. Tiberiu Tănase).
Cuprinsul publicaţiei este completat cu rubri­cile: Note de lectură, Pagini literare, Din viaţa şi activitatea ACMRR-SRI, Prezenţi în viaţa şi cultura cetăţii.
De citit.

comentarii
1 comentarii

Oare cati dintre acesti veterani,beneficiari de pensii speciale ,au pe constiinta,daca au avut vreodata,victime umane sau distrugeri de vieti nevinovate?
Teo
17.05.2022 12:54
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA