Tribuna
PNL
Semnal
"Nu vreau să mor ca un prost, ucis de o boală de import”
N. I. DOBRA
1125 vizualizari

Am primit nr. 43 al revistei veteranilor din Ser­viciile Române de Informaţii, "Vitralii. Lumini şi umbre", al cărei editorial este ancorat în actualitate: "Re­zerviştii în vremuri de pandemie”. Citez un pasaj: "Această teribilă pandemie, care a fost anunţată ca o de­vastatoare predilect "gerontofilă", nu a reuşit să cre­eze panică în rândul rezerviştilor noştri, chiar dacă acum unii au 70 de ani sau peste 80. Se pare că fibra lor a rămas neatinsă şi cu calmul specific profesiei au reuşit să se protejeze, ei şi familiile lor, aplicând cu rigurozitate recomandările medicale". Nu-mi este frică de moarte - ne spunea un rezervist - mi-am trăit viaţa cu demnitate şi nu vreau să mor ca un prost, ucis de o boală de import "(...) Departe de a se resemna, rezerviş­tii noştri continuă să fie un factor activ şi exemple personale de modul în care luptăm pentru sănătate, dar şi pentru binele public, şi chiar pentru demnitatea noastră ca popor (...)"
Conţinutul publicaţiei este structurat pe mai mul­te capitole: File de istorie, Memorie profesională, Atitudini, Colţul mizantropului, În sprijinul culturii de securitate, Pagini literare, Din viaţa şi activitatea ACMRR-SRI.
Din bogatul cuprins, vă recomand câteva articole: Recunoaşterea internaţională a României Mari (conf.univ.dr. Mihai Racoviţan), Destinele participanţilor şi martorilor la detronarea lui Cuza Vodă (conf.univ.dr. Aurel V. David), Antisubversiunea - obiectiv constant al Servicii­lor Române de Informaţii (Gl.bg.r. Vasile Mălureanu), Programul nuclear românesc în memoria profesională (Gl.mr.r. Dumitru Bădescu), Întâlnire de "Gradul zero" (Col.r. Hagop Hairabetian), Arme biologice şi vectori pandemici (Dr. Alba Popescu), Serviciile de Intelligence în faţa provocărilor secolului XXl (Mrd. Cătălina Mihaela Asandei), Mass-media, instrument eficient de manipulare şi dezinformare a opiniei publice (Col.r. Liviu Găitan).
O revistă serioasă, în care ai ce citi.

 

comentarii
2 comentarii

Se pare ca ajungem la concluzia ca cine beneficiaza de pensie speciala, este imun la boala.Oricum este sigur ca cine are pensie speciala, nu are grija zilei de maine.
Teo
26.10.2020 08:27
Normal ca nu se imbolnavesc. Sunt bine antrenati si hraniti, imunitatea e la cote inalte...
26.10.2020 11:58
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia