Tribuna
„Nu m-a trimis la plimbare”
La publicarea "NEÎMPLINIREA ÎMPLINITULUI - Jurnal de emigrant", de ce să nu recunosc, gândurile mele s-au modelat şi după nevoia de a câştiga ataşamentul cititorilor şi mi-am zis că manifestarea mea într-ale "creaţiei" va fi şi un ecou al ecourilor altora în trăirile lor pe meleaguri străine.
La publicarea

 

Forma scrierii mele s-a bazat pe convenţii admise, dar încălcate uneori cu bună ştiinţă. Ca procedeu legitim am considerat ca ortografia să fie acceptată doar ca înfăţişare a exprimării, exprimarea-mi nefiind subordonată nici gustului şi nici opiniei înnobilaţilor într-ale analizei unui text. Veridicitatea, prin zugrăvirea realităţii în toată "splendoarea" sa, am con­siderat-o prioritară şi nu m-am înşelat, dovadă fiind comen­tariile receptate prin feedbackuri, aprecieri mai mult decât măgulitoare.

Şi totuşi am rămas dator cu o explicaţie privind "Nota" de la sfârşitul cărţii, o  scăpare pe care mi-o asum. Precizarea că "numele persoanelor inserate nu sunt cele reale" este motivată de faptul că printre "amicii spovediţi" sunt unii care între timp au decedat, iar legea nescrisă a bunului simţ m-a obligat să nu le divulg identitatea. În această logică am socotit potrivit schimbarea numelor, fie că-mi erau neprieteni sau prieteni.

Prefaţa cărţii, scrisă de filozoful Ion Dur şi apoi comentariile sale elogioase în Tribuna din Sibiu şi pe FB la care s-au raliat scriitorii Zorin Diaconescu, Andrei Ileni şi gazetarul Mircea Biţu i-au incitat pe cei dornici de informaţie, fapt care a necesitat reeditarea volumului.

Cum aş putea să nu subliniez numele bunului meu prieten  Mircea Biţu, directorul "Casei de Presă şi Editură Tribuna", care mi-a întărit moralul în momentele de defetism şi m-a susţinut  în tot demersul de editare, tipărire, promovare şi difuzare a cărţii. Puţini ştiu că i-am răpit o grămadă de timp cu solicitările mele şi în loc să mă trimită la plimbare, s-a implicat şi mai mult şi a făcut-o cu inima deschisă, fără a-mi pretinde măcar un mulţumesc. 

 "Trebuie să citeşti nu ca să-l înţelegi pe altul, ci pentru ca să te înţelegi pe tine însuţi." L-am citat pe filozoful de la Răşinari în ideea că-mi va mulţumi şi mie careva, sugestia v-am oferit-o pe tavă stimaţi cititori, vă veţi înţelege mai bine voi pe voi, aşa că vă rog să nu plângeţi pentru cafeaua la care aţi renunţat cumpărându-mi cartea. O să vă returnez licoarea amăruie aburind când vin "acasă" şi pentru un alt motiv: nu agreez ideea de a fi "conjugat pe din-dărăpt".

Mulţumesc din suflet prietenilor pentru suportul acordat şi mulţumesc de asemeni şi celor ce mi-au lecturat scrierea. Pentru că suntem în pragul Sărbătorilor Creştine, nu-mi rămâne decât să vă urez tuturor multă sănătate şi clipe încărcate de bucurii.

 

Marius GHINESCU

Perth - WA Decembrie 2021

comentarii
2 comentarii

felicitari pentru carte si curajul de a o publica
am fost si eu in wa-perth si in zona ,in zona darwin,apoi in sydney -in 1991 -si m-a batut gindul sa ramin dar am renuntat,asta e sau ghinion(????)impresiile le-am pastrat pentru mine si citiva prieteni in plus nu am talent la scris.va doresc succes si ma gindesc ca acuma in perth sint cam 40 grade -cu plus-ca doar iarna in australia nu-i ca vara la noi
adi3
07.12.2021 17:07
Multa sanatate de sarbatoarea Nasterii Domnului numai bine si bucurii la toata familia --- Sincer sunt gelos ca nu-s in emisfera sudica , la noi in nord, a inceput --iarna -- Spor la plaje si Craciun cu sucuri racite cu gheata - la noi le punem langa soba-nitel sa se mai domoleasca -- Din U.S.A-- va dorim toate cele bune. mike.
08.12.2021 00:44
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia