Tribuna
PNL
Muzica secolului XIX, la Filarmonica Sibiu
Muzica secolului XIX, la Filarmonica Sibiu
© Filarmonica Sibiu
După o serie de concerte de muzică contemporană, reunite în prima ediție a Festivalului ”Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, concertul simfonic din această săptămână este dedicat muzicii secolului al XIX-lea. Astfel, Orchestra Filarmonicii Sibiu, condusă de dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă, va interpreza compoziții de Beetoven, Grieg și Elgar. Solist este pianistul Ovidiu Pârjol.

"Dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă a fost invitat permanent, între anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chişinău. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din România și a susţinut turnee simfonice în Republica Moldova, Austria, Ungaria, Grecia și Japonia. Repertoriul său dirijoral cuprinde numeroase lucrări ale genului simfonic şi de operă din toate epocile muzicale.
Activitatea artistică a pianistului Ovidiu Pârjol s-a concretizat în perioada 1998 – 2020 în numeroase recitaluri, participări la festivaluri, emisiuni radio şi tv. Ovidiu Pârjol este profesor şi pianist acompaniator la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi artist activ în numeroase proiecte muzicale din zona muzicii clasice sau rock", se arată în comun icatul Filarmonicii Sibiu.

Concertul simfonic va avea loc joi, 22 octombrie, de la orele 17 și 19, la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu.
Programul va cuprinde: Edward Elgar - Serenadă pentru corzi în mi minor, Op 20; 
Ludwig van Beethoven - Concertul nr.4 pentru pian cu cvintet de corzi (orchestră) şi Edvard Grieg - "Aus Holberg's Zeiten" - suită pentru corzi.

Bileteele pot fi procurate de pe iabilet.ro

Parteneri strategici sunt Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor  din România (UCMR) şi  Lions Club Millenium Sibiu. Parteneri: Muzeul Naţional Brukenthal, Hotel Împăratul Romanilor. Evenimentele organizate de Filarmonica Sibiu sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Important:

Accesul în sala Thalia se face exclusiv pe la casa de bilete şi se va face cu 30 de minute înaintea începerii concertului, pentru a se evita aglomerația. Spectarorii sunt rugaţi să folosească dezinfectantul pus la dispoziție și să poarte corect masca pe toată durata concertului. De asemenea, trebuie păstrată distanța de minimum 1,5 m față de alte persoane. Mai multe informații privind siguranța dumneavoastră se găsesc în programul de sală.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia