Tribuna
Muzeul Brukenthal: Expoziția „Amintiri pentru Dumnezeu” la iaşi
Muzeul Brukenthal: Expoziția „Amintiri pentru Dumnezeu” la iaşi

Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu organizează expoziția ,,Amintiri pentru Dumnezeu”, semnată de artistul Horia Țigănuș, care pune în valoare o serie de lucrări de pictură și sculptură ce au drept sursă de inspirație cea mai importantă slujbă a creștinătății – Liturghia. Prin aceasta, Horia Țigănuș ne dovedește că spiritualitatea poate fi transpusă și înțeleasă cu ajutorul culorii. 

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 4 aprilie 2024, la sediul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” din Iaș. Evenimentul va fi prezentat de dr. Aurica Ichim și de dr. Alexandru – Constantin Chituță, curatorii expoziției. 

Despre întregul eveniment, artistul Horia Țigănuș a afirmat: "Expozitia aceasta are, în centrul ei, o serie de lucrări care țin de cele ce se întâmplă la fiecare Liturghie, dar noi ne aducem aminte de ele, mai ales în vremea acesta, înainte de Paști […]. Așa am crescut, pe lângă Altar. Apoi m-am făcut ,,mare”, și m-am dus să risipesc averea. Dus-și-întors pe drumul acesta, niciodată ajuns la liman ... m-am cutremurat de fiecare dată când am auzit cântarea aceasta: ,,Osana, osana..." . De fiecare dată îi ,,văd” pe cei care flutură ramuri de finic, aștern laude și speranțe în calea lui Iisus, la intrarea în Ierusalim... ca peste câteva zile, tot ei, să-L hulească și să-L scuipe pe Drumul Crucii". 

În această perioadă de efervescență spirituală, expoziția artistului Horia Țigănuș afirmă strălucirea prezenței și iertării lui Dumnezeu, bucuria redobândirii credinței după Dumnezeu, pacea căminului regăsit. Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 7 mai 2024. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA