Tribuna
Mârşa
Martiriul lui Horea şi Cloşca, în dezbaterea elevilor sibieni
Dan FRÂNCU
2783 vizualizari
Martiriul lui Horea şi Cloşca, în dezbaterea elevilor sibieni

Zeci de elevi de la câteva instituţii de învăţământ din judeţul Sibiu (Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig, Şcoala cu clasele I-VIII Avrig, Şcoala cu clasele I-VIII “Matei Basarab” Turnu Roşu, Colegiul Tehnic “Mediensis” Mediaş, Grupul Şcolar “Avram Iancu” Sibiu şi şcoala gazdă) au participat vinerea trecută, la Centrul de Informare şi Documentare “Pinocchio” din cadrul Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Mârşa, la Sesiunea de Comunicări şi Referate „227 de ani de la martiriul lui Horea şi Cloşca”. Manifestarea a fost organizată pentru al doilea an consecutiv la liceul din Mârşa.
Pentru câteva ore, elevi de la ciclurile gimnazial şi liceal au prezentat în faţa colegilor şi cadrelor didactice diverse referate şi comunicări despre Răscoala de la 1784, condusă de bravii înaintaşi, astfel că participanţii şi-au putut reîmprospăta cunoştinţele sau au avut ocazia de a afla lucruri noi legate de acest important eveniment istoric.
O parte a lucrărilor prezentate au făcut referire la alte aspecte şi evenimente din istoria ţării noastre, şi nu numai, astfel că, manifstarea s-a transformat, pe alocuri, într-o interesantă şi complexă lecţie de istorie universală.
Lucrările au fost prezentate fie în formatul clasic, scris, fie cu ajutorul calculatorului, în format Power Point, fapt ce a dat un plus de atractivitate întregii manifestări.comentarii
3 comentarii

Si cu Crisan cum ramane ?
DAR
28.02.2012 06:37
@ DAR- daca taceai, filozof ramaneai!
cocos
28.02.2012 11:41
de ce n-ai scris nimic de principalul organizator???
de ce???
crezi ca nu merita la cata munca a depus sa-l amintesti mcar asa, in treacat?
???
dee
28.02.2012 12:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia