Tribuna
Sevis
"Interferenţe. Expoziție de creații în sticlă și pictură. Ion Tămâian & Raluca Oros, la Casa Albastră

În Sala Multimedia din incinta Casei Albastre se va vernisa, pe 16 iunie, de la ora 13, expoziţia "Interferenţe. Expoziție de creații în sticlă și pictură. Ion Tămâian & Raluca Oros".

"Expoziția Interferențe aduce pe simezele Sălii Multimedia a Muzeului Național Brukenthal, creații în sticlă, metal și de pictură, semnate de doi artiști, membri ai Filialei Sibiu a UAPR. Ion Tămâian, personalitate binecunoscută în peisajul artei plastice contemporane, prezintă în expoziție creațiile sale din ultimii ani, oferind și transferând publicului vigoarea, inventivitatea, creativitatea și eleganța unor forme permanentizate de căldura focului, realizate în sticlă și metal. Fascinantă, cuceritoare, spectaculoasă, opera sa surprinde mereu prin capacitatea de re-inventare, prin înnoirea continuă, atât la nivelul temelor, cât și al formelor și tehnicii. Ea presupune migală și forță, fascinând atât prin mesaj, cât și prin jocul de transparențe, reflexe, plinuri și goluri, oglindiri și matizări.
Invitata lui Ion Tămâian este Raluca Oros, artistă care aparține eșalonului tânăr al Filialei UAPR Sibiu. Creația sa aduce mărturii ale modului în care nonfigurativul poate suplini concreteţea obiectuală, intensificând elocvenţa expresiei plastice. Lucrările sale se impun prin gradul de conceptualizare şi forţa expresiei plastice și ne confruntă cu problemele esențiale ale individului: durere și teamă, forță și slăbiciune, emoții, spaime și credințe, iubire și dezamăgire.
Oglindirile, reflexele și transparențele intensifică dialogul dintre componentele expoziţiei. Întâlnirea dintre pictură și arta sticlei oferă şansa de multiplicare a formelor care creează sau, cel puţin, sugerează ridicarea la putere a ansamblului exponatelor, creând, totodată o anume coeziune. Lucrările împărtășesc și conceptul de metamorfoză, de perpetuă transformare, de devenire, fie că este vorba despre motivul abordat, de materialul prelucrat sau tehnicile specifice, puternic personalizate, la care recurg cei doi artiști", spune curatorul expoziţiei, dr. Iulia Mesea.
.
Ion Tămâian (n. 23 iunie 1954) este președintele Filialei Sibiu a UAPR. A absolvit Academia de Arte Plastice și Decorative „Ion Andreescu”, Cluj-Napoca. Este artist sticlar și patron al S.C. "Ion Art Glass" S.R.L. Între 2012–2016 a fost Deputat în Parlamentul României, Camera Deputaților, Comisia de Cultură. A participat la numeroase expoziții colective și a organizat numeroase expoziții personale în țară și străinătate.

Raluca Oros (n. 21 aprilie 1977, Cluj-Napoca) a absolvit Universitatea "Ion Andreescu”, Cluj-Napoca, specializarea Pictură de Șevalet și Pictură Monumentală. Este membru UAPR, Filiala Sibiu. În anul 2004 a obținut Premiul DWS de promovare a artei, Galeria de Artă Contemporană, Sibiu.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 4 iulie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia