Tribuna
Sevis
Expoziţia: La Bella Vita Italiana. Peisaje idilice italiene în Colecţia de Stampe şi Desene a Muzeului Naţional Brukenthal
Expoziţia: La Bella Vita Italiana. Peisaje idilice italiene în Colecţia de Stampe şi Desene a Muzeului Naţional Brukenthal
Din 9 aprilie până pe 23 mai, la Palatul Brukenthal, în Cabinetul de Stampe şi Desene, se va putea vizita expoziţia "La Bella Vita Italiana. Peisaje idilice italiene în Colecţia de Stampe şi Desene a Mu-zeului Naţional Brukenthal".

 

Locurile pitoreşti, dealurile însorite şi liniştea specifică meleagurilor italiene ne sunt desfăşurate din abundenţă în Colecţia de Stampe şi Desene a muzeului. Fie că este vorba de un peisaj real sau de cele mai multe ori idealizat, acestea au un farmec aparte şi impresionează atât turiştii în călătoriile lor, cât mai ales artiştii care de-a lungul secolelor au văzut Italia ca pe o experienţă obligatorie în parcursul lor de formare artistică.

Ne sunt prezentate cele mai pitoreşti astfel de lucrări realizate de artişti aflaţi în colecţia de gravură italiană din perioada secolelor al XVII-lea până în secolul al XX-lea, păstrate la Muzeul Naţional Bruken­thal. Nume precum Francesco Bar­tolozzi, Francesco del Pedro, Marco Ricci, Domenico Cunego, Frances­co Piranesi şi alţii, cunoscuţi sau încă anonimi, aşteaptă să fie descoperite sau re-descoperite de către vizitatori.

Expoziţia are scopul de a readuce în atenţia publicului genul peisa­gistic, de data aceasta în gravură, lăsându-ne pe noi să ne imaginăm culorile şi atmosfera peisajelor naturale sau citadine reprezentate. În ton cu renaşterea naturii primă­vara, ne putem lăsa pradă acestor peisaje pentru a călători pe frumoasele meleaguri italiene, până când vom putea călători în siguranţă pentru a vedea aceste minunate locuri cu propriii noştri ochi, spune curatorul Raluca-Georgiana Cobuz.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia