Tribuna
PNL
Donaţie de carte a Bibliotecii ASTRA pentru Republica Moldova
Donaţie de carte a Bibliotecii ASTRA pentru Republica Moldova
© BJ ASTRA
Asociaţia "Prietenii Bibliotecii ASTRA" din Sibiu, prin intermediul proiectului "Cartea fără frontiere", în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a făcut, la finele lunii septembrie, o donație de peste 600 de volume Bibliotecii Publice Raionale "Andrei Ciurunga" din Cahul.

"Cărți de literatură clasică română şi universală, literatură pentru copii, literatură din domeniile istorie și teologie, atlase şi albume turistice, lucrări științifice din domenii umaniste au fost donate partenerilor din Republica Moldova. Această acțiune face parte din Agenda Culturală a Județului Sibiu, fiind finanțată de Consiliul Județean Sibiu. Au fost achiziționate peste 400 de volume noi. De asemenea, Fundația Gojdu a donat pentru acest proiect 150 de cărți și fotografiile din expoziția „Patrimoniul cultural sibian, valori europene”, anunţă comunicatul BJ ASTRA.

Scopul proiectului "Cartea fără frontiere” este de a promova cultura română și universală, susținând conexiunile între instituții de cultură din România și comunitățile românești din afara granițelor țării, în special din Republica Moldova. Anul acesta, proiectul s-a materializat în urma unui parteneriat semnat cu Biblioteca Publică Raională „Andrei Ciurunga” din Cahul.

„Proiectul nostru prevede trei componente: transferul bilateral de bune practici între România și Republica Moldova în domeniul cultural, în general, şi cel al biblioteconomiei, în special; realizarea unei donații de carte în limba română; prezentarea unei expoziții fotografice "Patrimoniul cultural sibian, valori europene". Cu toate dificultățile determinate de pandemia Covid-19, am încercat să ducem la bun sfârșit un proiect pe care sperăm să îl dezvoltăm și în anii următori, contribuind, astfel, la susținerea bibliotecilor și a cititorilor din diverse comunități românești”, a declarat Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Proiectul "Cartea fără frontiere" a fost inițiat și coordonat de către dr. Silviu Borș și dr. Dan Nanu, din partea Bibliotecii ASTRA și a Asociației "Prietenii Bibliotecii ASTRA", în colaborare cu Laurențiu Toma din partea Fundației Gojdu și Facultatea Transfrontalieră a Universității Dunărea de Jos din Galați, reprezentată prin dr. Gina Aurora Necula, decan și dr. Tetiana Toma, lector universitar. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia