Tribuna
De Ziua Europei, Filarmonica de Stat Sibiu celebrează valorile culturale care ne unesc
De Ziua Europei, Filarmonica de Stat Sibiu celebrează valorile culturale care ne unesc
Daniela Cîmpean: "Este o ocazie frumoasă pentru fiecare dintre noi de a celebra apartenenţa noastră, a României, la Uniunea Europeană".

Publicul din Sibiu şi Deva este invitat, în perioada 5 - 7 mai, să ia parte la trei evenimente muzicale organizate sub genericul "Summit Muzical European". Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de faimosul pianist italian Antonio di Cristofano, va susţine joi, 5 mai, de la ora 19, un concert simfonic sub bagheta maestrului Piotr Sułkowski.
Programul va începe cu imnul Europei, respectiv "Oda bucuriei" din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, şi va continua cu Frédéric Chopin - Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian şi orchestră şi Antonín Dvořák - Simfonia nr. 9 în mi minor "Din lumea nouă".
"Summit-ul Muzical European, organizat de colegii de la Filarmonica de Stat Sibiu, celebrează valorile comune pe care le împărtăşim în Uniunea Europeană, în spiritul solidarităţii şi al unităţii care stau la baza Declaraţiei Schuman, fundamentul UE. Este o ocazie frumoasă pentru fiecare dintre noi de a celebra apartenenţa noastră, a României, la Uniunea Europeană, un eveniment care se desfăşoară într-un judeţ profund ataşat de valorile familiei europene", a afirmat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.
Biletele pentru concertul simfonic de joi, 5 mai, sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (de luni până joi, orele 10:00-12:00 şi 13:00-16:00), precum şi online pe www.iabilet.ro, la preţul de 40 lei - acces general. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, se acordă o reducere de 50 %.
Solidaritatea este una dintre valorile europene în care credem! Ne-am propus să demonstrăm că Sibiul se mobilizează pentru Victor, micuţul diagnosticat cu o boală genetică rară, să aibă parte de fericirea pe care o merită fiecare copil. Ansamblul de alamă al Filarmonicii Sibiu se alătură campaniei umanitare "Together for Victor".
Tromba Felix, unul din cele mai "fresh" proiecte muzicale ale oraşului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlenţan (trompetă), Alin-Ştefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) şi Gheorghe Simion Ianţa (tubă). Repertoriul cvintetului reuneşte piese de jazz, muzică clasică şi muzică de film.
Luni, 9 mai, de la ora 19, se va desfăşura un concert în sala festivă a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu. Toate încasările vor fi donate pentru Victor. Donaţia recomandată este de 20 lei, dar orice sumă este binevenită.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA