Tribuna
Curs de instruire a muzeografilor de la Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu
Curs de instruire a muzeografilor  de la Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu

Muzeul Naţional Brukenthal, în colaborare cu Institutul Naţional al Patrimoniului şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, organizează la Sibiu, în perioada 17-20 ianuarie, o sesiune de instruire a utilizatorilor programului DOCPAT din cele două instituţii muzeale sibiene.
În cadrul atelierelor de instruire, Alin Cîrstian, bibliograf la Institutul Naţional al Patrimoniului, Direcţia Patrimoniu Digital, va oferi informaţii referitoare la ultimele funcţionalităţi ale programului DOCPAT, la clasarea patrimoniului şi la catalogarea resurselor culturale. Aceste întâlniri vor fi benefice pentru specialiştii din muzeele sibiene implicaţi în activitatea de evidenţă a patrimoniului cultural mobil şi le va uşura activitatea de întocmire a dosarelor de clasare, cu ajutorul programului DOCPAT.
Alexandru Constantin Chituţă, manager interimar al Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu a declarat: "Am dorit să începem o serie de cursuri explicative, de un real ajutor, angajaţilor din domeniul cultural. Ca primă sesiune de instruire, am optat împreună cu colegii de la Complexul Naţional Muzeal ASTRA pentru oferirea informaţiilor cu privire la clasarea patrimoniului. Colegii muzeografi se ocupă de întocmirea fişelor de clasare şi de încărcarea acestora într-un program special. Clasarea, evidenţierea şi catalogarea patrimoniului este una din funcţiile de bază ale unui muzeu. Avem angajaţi tineri, programul a mai suferit modificări şi este de un real folos ca această instruire să fie constantă. Sunt peste 60 de persoane care participă la această sesiune. În acest sens mulţumim conducerii Institutului Naţional al Patrimoniului din Bucureşti pentru ajutorul şi deschiderea date în realizarea acestei sesiuni de instruire la care participă muzeografii muzeelor sibiene Brukenthal şi ASTRA".


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA