FITS 2024
Tribuna
Conferințele ASTRA: Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici
Conferințele ASTRA: Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici

„Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici” este tema care va fi abordată miercuri, 29 noiembrie 2023, la Biblioteca ASTRA, într-o nouă întâlnire, în cadrul proiectului „Conferințele ASTRA”.

Invitații întâlnirii sunt: Livia Magina, manager al Muzeului Banatului Montan, Daniela Stanciu, asist. Univ. dr. la Departamentul Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Alexiu Tatu, unul din cei mai apreciați istorici ai Sibiului, fost director al Serviciului Județean Sibiu al Arhivelor Naționale și Bogdan Vătavu, lect. Univ. dr. în cadrul Departamentului de Studii Romanice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Discuția va fi moderată de dr. Răzvan C. Pop, managerul bibliotecii publice sibiene.

Subiectele abordate vor avea în vedere numeroasele schimbări prin care Enciclopedia Română a trecut în ultimul secol, impactul pe care generațiile care i-au urmat marelui Cornel Diaconovici, prim secretar al ASTREI şi redactor principal al „Enciclopediei Române”, l-au avut asupra evoluției acesteia din urmă. Aceste aspecte și multe altele vor fi tratate în cadrul dezbaterii programate în spațiul American Corner Sibiu, începând cu ora 18:00.

Prima ediție a Enciclopediei Române se regăsește în variantă digitalizată pe platforma https://enciclopediaromaniei.eu/ și poate fi consultată gratuit de publicul interesat.
„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor discuții având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și sunt transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.
Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica