Continental
Tribuna
A zecea carte de versuri a lui Dan Dănilă, la ASTRA

Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu a fost gazda poetului, plasticianului şi traducătorului Dan Dănilă, care, recent, şi-a lansat cel de-al 10-lea volum, intitulat "Dimineaţă târzie".
Alături de Dan Dănilă se află criticul Radu Vancu, care împreună cu Silviu Guga, au deschis programul de lansare a cărţii "Dimineaţă târzie". Ceea ce au dorit cei doi să scoată în evidenţă au fost cuvintele bine alese, pe care autorul le-a aşezat în versurile celor 75 de poeme inedite. În volumul prezentat, Dan Dănilă pune mult accent pe timp şi pe singurătatea care pare să fie ascunsă printre rânduri. "El se vede totuşi singur şi se află într-un permanent dialog cu sine şi cu realitatea pe care şi-o imaginează în zeci de culori", a spus profesorul Silviu Guga.
În acest volum nu mărturiseşte tot ceea ce crede despre sine, având câteva rezerve, cu care, după părerea lui Radu Vancu, ar putea să ne surprindă într-o altă carte.
"Dan Dănilă este un peripatetic, care are drumul lui. Ştie să topească influenţele poetice prin vorbele lui care nu sunt filosofice, ci poetice", a afirmat prof. univ. Ion Dur.
Fiind un poet care ascunde multe trăiri, actriţa Lerida Buchholtzer a ieşit în faţa celor prezenţi şi, alături de Dan Dănilă, a recitat un colaj de opt poezii, cu o interpretare deosebită, însoţită de gesticulări.
Finalul lansării a fost susţinut de însăşi autorul cărţii Dan Dănilă, care a încheiat prin recitarea poeziei "Prosop", din volumul "Dimineaţă târzie".

Mădălina GOŞOIUcomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia