Tribuna
Sevis
150 de ani de la prima Adunare Generală de la Abrud
Alexandra DRAGUT
1630 vizualizari
150 de ani de la prima Adunare Generală desfăşurată la Abrud, respectiv a 110-a Adunare Generală şi 25 de ani de activitate a ASTREI REDIVIVA, vor fi sărbătorite de astăzi şi până duminică cu invitaţi speciali, prin vizitarea obiectivelor istorice, sesiuni de comunicări, lansări de cărţi şi reviste, dar şi prin vernisajul unei expoziţii de artă populară şi minerit.

Astăzi, oaspeţii vor fi primiţi la Liceul „Horia, Cloşca şi Crişan” din Abrud, după care va urma depunerea de coroane şi vizitarea obiectivelor istorice din Câmpeni şi a Complexului Memorial "Avram Iancu". Mâine, începând cu ora 10, va avea loc deschiderea festivă a celei de-a 110-a Adunare Generală a Asociaţiunii ASTRA, în sala de sport a Liceului „Horia, Cloşca şi Crişan”. Invitaţii speciali vor fi întâmpinaţi de primarul oraşului Abrud, prof. Mariana Motora, preşedinte al Despărţământului ASTRA Abrud - Câmpeni şi prof. univ. dr. Dumitru Acu, preşedintele ASTREI. După deschidere va fi vernisată o expoziţie de artă populară şi minerit, după care, până la sfârşitul zilei se vor susţine sesiuni de comunicări. Adunarea Generală a Asociaţiunii ASTRA este manifestarea care va pune punct zilei de sâmbătă.
Ziua de duminică va debuta cu "Şedinţa de închidere a Adunării Generale" şi va continua cu lansări de cărţi: prof. Viorel Chira, va lansa "Activitatea Asociaţiunii Transilvane  pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român în zona Munţilor Apuseni-Despărţământul", Luminiţa Cornea,  "Asociaţiunea ASTRA întru iubire de suflet ro­mânesc", Vasile Rusu, "Un sibian din Sălaj", dar şi de re­viste astriste. Cele trei zile se vor încheia printr-o ex­cursie la Detunata şi cu dezvăluiri de plăci comemorative în oraşul Abrud şi Detunata.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia