Tribuna
Ziua Patrulei de Reciclare, sărbătorită în Piaţa Mică
Alexandra DRAGUT
1944 vizualizari
Ziua Patrulei de Reciclare, sărbătorită în Piaţa Mică
Sărbătorind reuşita Patrulei de Reciclare sibiene, locul I pe ţară, patrulele s-au întâlnit ieri în Piaţa Mică, începând cu ora 11, unde şi-au prezentat poveştile de succes, şi-au exersat talentele la atelierele educative şi creative, au cântat şi au dansat cu Fabian Sanchez&Brothers, au organizat un cort special cu surprize pentru Suporteri şi au inaugurat prima expoziţie a Patrulei.

Urcând pe podiumul competiţiei naţionale pentru al doilea an consecutiv, copiii, tinerii şi profesorii din Patrula de Reciclare sibiană, cu ajutorul comunităţii lor, au reuşit să depăşească de patru ori cantitatea - standard pentru calificarea la premiile naţionale şi au stabilit un nou record în cadrul programului. La începutul anului, provocarea era să strângă 50 de grame de deşeuri/locuitor, dar agenţii patrulei sibiene au adunat 229 grame/locuitor. "Echipa noastră a fost formată din 15 persoane. Noi am colectat 50 de baterii, am muncit foarte mult. Totul a fost interesant şi, în acelaşi timp, distractiv", spune Denisa Răducan, de la Şcoala Gimnazială "Radu Selejan" din Sibiu. Atelierul de creaţie a fost coordonat de Adela Dragomir, de la Şcoala Gimnazială "Şura Mică", unul din cei mai premiaţi profesori coordonatori ai Patrulei sibiene. "Eu am organizat un atelier de creaţie, unde vom încerca, împreună cu copiii de ciclul primar şi gimnazial, să facem afişe cu mesajul <<Patrula de Reciclare>>". Este o zi distractivă pentru ei, pot participa la ceea ce li se pare lor mai interesant", ne-a precizat Adela Dragomir.

Sibienii care au dorit să scape de deşeurile electrice mari şi mici, ca să sprijine copiii şi dascălii din Patrula de Reciclare, au avut ocazia de a preda baterii consumate sau becuri arse la cortul special dedicat Suporterilor, iar cei care au avut deşeuri electrice voluminoase acasă sau la locul de muncă, au putut face, tot acolo, o comandă de preluare gratuită. Patrula de Reciclare este programul naţional de educaţie de mediu desfăşurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare locale. Patrula de Reciclare reuneşte, la fiecare ediţie, sute de profesori şi mii de elevi care încurajează comportamentul responsabil faţă de mediu în rândul comunităţilor lor, promovând colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Agenţii şi profesorii lor coordonatori promovează neobosiţi importanţa colectării selective a DEEE în comunităţile lor prin activităţi de informare şi proiecte creative.


comentarii
2 comentarii

Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: iulicrinuta@yahoo.com sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima
crina
05.10.2015 06:50
Incredibil, ziaristii de la Tribuna s-au trezit doar duminica, sambata au dormit! Unde ati fost sa vedeti ce stiu sa faca copiii din Sibiu cu chitarile?
Sibian
05.10.2015 07:19
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA