Tribuna
PNL
Ziua Naţională a României, sărbătorită cu un concert folcloric, în Lisabona
Liuba STARII
1443 vizualizari
Ziua Naţională a României, sărbătorită cu un concert folcloric, în Lisabona
Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu şi Ambasada României în Republica Portugheză organizează Ziua Naţională a României la Lisabona, celebrând ziua de 1 Decembrie printr-o serie de spectacole tradiţionale româneşti.

 

Potrivit organizatorilor, programul este unul amplu, acesta adunând cântece şi jocuri tradiţionale româneşti, degustări gastronomice şi recitaluri de muzică clasică ale unor distinşi interpreţi de muzică clasică. Totuşi, protagoniştii vor fi membrii Ansamblului Folcloric Stu­denţesc "Ardealul" al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, care cu ocazia Zilei Naţionale a României vor prezenta numeroase mo­mente artistice. Interesul cu care Ansamblul Folcloric Studenţesc "Ardealul" a fost întâmpinat pretutindeni îşi află explicaţia în statornica pasiune şi în talentul cu care acest colectiv artistic culege şi valorifică străvechiul pa­trimoniu al folclorului româ­nesc. De altfel, ponderea în repertoriul său o deţin cân­tecele şi jocurile caracteris­tice judeţului Sibiu - locul de baştină al majorităţii mem­brilor săi - loc unde arta popu­lară tradiţională conti­nuă să demonstreze o impresionantă vigoare. În cadrul acestei deplasări, ansamblul va susţine spec­tacole pe scenele din sediul Ambasadei, dar şi în faţa Muzeului Naţional de Ar­heologie (Mănăstirea Iero­nimilor) şi în Largo de Sao Carlos din Lisabona.

"Menirea Ansamblului Fol­cloric Studenţesc "Ardealul" este de a scoate la lumină valorile autentice ale dati­nilor şi obiceiurilor, ale cântecului şi dansului popu­lar românesc, dar şi de a le păstra şi a le duce mai de­parte. Ne bucurăm că avem şansa de a ne continua promovarea consecventă, atât în ţară, cât şi în stră­nătate, a jocurilor şi cân­tecelor populare, păstrând astfel vii datinile şi obiceiurile strămoşeşti", spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica