Tribuna
Ziua Națională a Muntelui, sărbătorită printr-o acțiune de ecologizare pe Valea Sadului
Ziua Națională a Muntelui, sărbătorită printr-o acțiune de ecologizare pe Valea Sadului

"Ziua Națională a Muntelui" este sărbătorită în fiecare an prin manifestări speciale, conferințe, seminarii, expoziții, schimburi de experiență, loturi demonstrative, mese rotunde, organizate de instituțiile publice și alți parteneri din localitățile montane, pentru conștientizarea importanței zonelor montane, pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a țării.

 

La Sadu, vineri, 10 septembrie, "Ziua Națională a Muntelui" a fost sarbătorită la inițiativa primăriei comunei Sadu și a Agenției Naționale a Zonei Montane - Oficiul de Dezvoltare Montană din județul Sibiu, având ca și parteneri activi Consiliul județean Sibiu și ADI ECO Sibiu, care a oferit și sacii colorați pentru colectarea selectivă.

 

“Reuniunea participanților a avut loc în piața centrală din Sadu, de unde s-a plecat spre Hidrocentrala Sadu 1. De aici ne-am împărțit în două echipe de ecologizare, traseul urmând a se încheia la Izvorul de pe Valea Sadului. Întreaga distanță a fost parcursă ascultând povestirile primarului Valentin Ivan, despre comunitatea din Sadu cu obiceiurile rămase moștenire de la bunici și produsele specifice acestei zone, amintindu-ne, de asemenea, că Ziua Națională a Muntelui marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României.

Au participat și cetățeni ai comunei, dar și copiii de la Școala Generală Sadu, fiind subliniată încă o necesitatea protejării naturii, a muntelui în special, precum și eforturille comune pe care trebuie să le facem împreună pentru a păstra curate aceste zone minunate, astfel încât să ne putem bucura la maximum de beneficiile plimbărilor în natură.

Având în vedere că această zonă este preferată  de locuitorii din Sadu, dar și de vizitatorii ocazionali ai acestei zone, dorința noastră este de a reuși să-i facem să înțeleagă că după noi, strângem tot noi!", a declarat reprezentanta ADI ECO Sibiu.

 

Acest eveniment este organizat de Comuna Sadu în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane - Oficiul de Dezvoltare Montană din județul Sibiu. La această acțiune de ecologizare, s-au alăturat ca și parteneri Consiliul Județean Sibiu și ADI ECO Sibiu, Școala Samuil Micu, Asociația Club Sportiv BLACK RYDERS, Soma SRL și Ocolul Silvic Valea-Sadului.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia