Tribuna
PNL
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită la Centrul "Gabriela"
Liuba STARII
871 vizualizari
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită la Centrul
Beneficiarii Centrului "Gabriela" au sărbătorit marţi, 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Pentru mai mulţi dintre ei organizaţia a devenit un loc de dezvoltare şi o posibilitate de a petrece timpul alături de prieteni şi de pedagogi.

 

Centrul "Gabriela" funcţionează din 2007. Este creat pentru per­soane cu dizabilităţi mentale.Marţi dimineaţă, beneficiarii centrului s-au simţit ca într-o familie adevă­rată, cu membrii căreia au stat la o masă festivă, s-au îndulcit cu un tort şi au cântat "Mulţi ani trăiască!" pentru amicii lor.

"3 decembrie este o zi foarte importantă pentru noi. Fiecare an sărbătorim această zi şi prin ziua porţilor deschise, care presupune o expoziţie, în care prezentăm o­biec­­te făcute de beneficiarii cen­trului nostru. Sunt persoane mai puţin independente, dar sunt înţe­le­gători şi liniştiţi.Vin zilnic cu microbusul asociaţiei. Desfăşu­răm diferite activităţi. Făcând ceva ei se simt mai utili şi sunt foarte fericiţi. De asemenea, petrecem mult timp în aer liber. Mergem în muzee, la teatru. Din păcate, lu­mea se uită încă ciudat la ei. Sunt parte din noi. Trebuie să schim­băm men­­talitatea românilor. Încer­căm să le adaptăm. Am constatat că aceste persoane dacă sunt aju­tate, chiar reuşesc", a spus Lu­cia Neagu, preşedintele Asociaţiei "Dream".

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia