Tribuna
Vremea caldă a scos sibienii la "bălăceală"
Ana Maria MĂTUŞOIU
2392 vizualizari
Vremea caldă a scos sibienii la
Câteva răcoritoare şi multă poftă de tâlbâcâit prin apă le-au trebuit sâmbătă sibienilor pentru a petrece o după amiază plină de distracţie la ştrand. Scăpaţi de bac, de sesiune, licenţă, sau dornici de a uita de stresul de la muncă, sibienii – şi nu numai - s-au adunat cu zecile la baza de agrement, unde s-au bucurat de vremea călduroasă.
Distracţie în apă, dar şi la şezlonguri

E sâmbătă, ora 12. Muzica hăuleşte de până să ajungem la ştrand, fiind un imbold pentru cei care nu sunt încă decişi dacă îşi vor petrece sau nu după amiaza aici. De vină sunt câţiva nori care dau târcoale încă de dimineaţă, dar de fiecare dată, soarele iese la iveală. Intrăm, iar primul bazin pe care îl vedem e cel destinat copiilor. Vreo trei dintre ei aruncă o minge în aer, pe alţii îi găsim învăluiţi în colaci, dornici să înveţe să înoate. Ne atrage atenţia râsul unui copil ce nu măsoară mai mult de o şchioapă. De mână probabil cu tatăl, se bălăceşte mândru în apa caldă. Lumea nu prea s-a înghesuit să ajungă de dimineaţă, şezlongurile fiind destul de libere. Distingem totuşi câteva siluete, printre care câteva domnişoare care îşi ung corpul cu cremele şi uleiurile protectoare pentru     a-şi proteja pielea de efectele nocive ale razelor soarelui. Ajungem lângă bazinul "special", cel care beneficiază de un bar înăuntru. E destulă agitaţie aici. Înaintăm şi ajungem la bazinul cu cea mai mare adâncime. Într-un colţ, câteva şezlonguri libere ne fac cu ochiul. "Ce privelişte bună avem de aici!", îmi spun şi ne aşezăm. În marginea bazinului, câţiva băieţi nu se hotărăsc dacă se vor arunca în apa de aproape 2 m sau înaintează spre bazinul de doar 1.5 m. Rămân în cele din urmă la cel mare, că doar distracţia va fi pe cinste, având în vedere că acesta beneficiază la un capăt de trambulină, iar la celălalt de tobogane. Se aruncă de câteva ori în apă, alţii îi pozează, după care, formaţi într-un grup de cinci, se sincronizează şi se aruncă simultan în apă, primind felicitările celor de alături. La trambulină s-au mai adunat "viteji", cei mai mulţi încercând să arate ce sărituri spectaculoase reuşesc. Distracţia se mută concomitent la tobogane, acolo unde, petrecăreţii se dau singuri sau în şir indian. Pe margine, hohotele de râs curg, iar pe şezlonguri începem să remarcăm din ce în ce mai multe siluete. Printre poveşti şi amintiri, cei care şi-au dorit o după amiază plină de distracţie, nu au uitat să recurgă şi la alte modalităţi de a petrece. Astfel, într-un colţ, câţiva băieţi bat mingea cu piciorul, iar în faţa noastră, două fete îşi fac poze, mândre de bronzul şi costumaţiile pe care le etalează. 

Muzică şi concursuri

Muzica întreţine atmosfera în continuare. Melodii dintre cele mai diverse, de la cele mai noi, până la cele pe care le fredonam cu ani în urmă, răsună puternic prin boxele uriaşe din ştrand. Pe margine, chiar şi în apă, tinerii cântă de zori. "Ce melodii faine!", spune băiatul de alături, iar un altul devine motiv de amuzament al prietenilor, după ce muzica se opreşte brusc, el continuând să cânte. Dacă până acum distracţia a fost în bazinul cu trambulină şi tobogan, petrecerea se mută în cel de alături, unde se află barul. DJ-ul îi îndeamnă mai întâi pe băieţi să participe la un prim concurs, după care îi aţâţă cu câteva găleţi pline de bere. Nici ofertele la băutură nu sunt de neglijat, astfel că prezintă shot-uri la 11 şi cinci lei. Concursurile continuă, iar tinerii se ţintuiesc repede lângă bar. Nici fetele nu sunt uitate, astfel că primesc invitaţii să participe şi ele la un concurs. În cele din urmă, DJ-ul îi îmboldeşte pe cei care au ales să-şi petreacă ziua la bazinele răcoritoare, să  facă cât mai multe poze, cu care să participe la un concurs. Astfel, pozele urmează să fie postate pe pagina oficială a ştrandului, iar cel care deţine cea mai reuşită fotografie, se va bucura de o intrare liberă la baza de agrement, în compania unui prieten sau a unei prietene.

Şi terasele au avut parte de clienţi

Deşi mai mult ascuns după nori, de câte ori s-a arătat, soarele şi-a făcut bine treaba. Iar pentru a se răcori, cei prezenţi nu au trebuit decât să meargă la una dintre terase, ştrandul având destule resurse alimentare. De cum intri, în stânga, o terasă te aşteaptă. Câţiva copii dau târcoale pe lângă lada cu îngheţată, iar la bar, berea curge în pahare. Răcoritoarele, atent aranjate, îţi fură ochii şi nu îţi permit să cumperi până nu analizezi cu atenţie toate ofertele. Şi porumbul fiert se numără printre delicii, fiind la ofertă, astfel că dacă cumperi trei, cel de-al patrulea este gratis. Dar şi în apropierea bazinelor, oamenii au opţiuni de cumpărare. Astfel, dacă vrei să te răcoreşti cu o îngheţată, trebuie să plăteşti între doi şi zece lei. Un suc îl poţi achiziţiona cu cinci lei, iar pentru o bere la doză trebuie să plăteşti patru sau cinci lei, însă dacă doreşti una la pahar, achiţi numai 3,5 lei. 
Voia bună a continuat până seara, la ora 19. Porţile ştrandului rămân deschise pentru doritori în fiecare zi, între orele 9 şi 19. Cât despre preţ, pentru un bilet care îţi permite să-ţi petreci o zi plină de răcoare şi distracţie la ştrand, adulţii plătesc 20 de lei, studenţii şi elevii beneficiază de reducere, aceştia plătind doar zece lei, iar pentru copiii sub şapte ani, intrarea este liberă.





comentarii
3 comentarii

scump la strand, e cam gol
gofu
19.07.2013 00:35
"să faCA CAt mai multe poze, cu care să participe la un concurs." CACOFONIE MONUMENTALA!
Asa jurnalista, mai rar...
Talida Runcu
19.07.2013 07:57
in niste umbrele cand se mai investeste ? cam arde soarele ...
gogu
19.07.2013 13:29
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA