Tribuna
SEVIS
Vrei să ai o viață fericită și împlinită? Urmează aceste 7 sfaturi de la copii!
Vrei să ai o viață fericită și împlinită? Urmează aceste 7 sfaturi de la copii!

Când ești mic, ai impresia că oamenii mari le știu pe toate, dar, pe măsură ce te maturizezi, îți dai seama că adulții nu dețin răspunsurile la toate problemele din lume. Ba mai mult, când devii părinte, începi să realizezi cât de multe lucruri te pot învăța copiii tăi.

 

Iată câteva lecții pe care cei mici le pot preda celor mari dacă aceștia din urmă le-ar acorda mai multă atenție:

 

  1. Fii curios!

Curiozitatea este poate cel mai important lucru pe care ar trebui să-l înveți de la copii, deoarece te va ajuta să descoperi lucruri noi, să experimentezi, să înveți și să te dezvolți. Atunci când ești curios, începi să cauți soluții la problemele tale și, astfel, vei fi mai dispus să-ți asumi riscuri și mai motivat să-ți depășești limitele. Vei începe să gândești outside the box, iar acest lucru te va determina să fii mai creativ și mai inventiv.

 

  1. Joacă-te!

Dacă ești de părere că adulții nu trebuie să se mai joace, află că tot mai multe studii științifice arată faptul că joaca te binedispune mai mult decât urmărirea unui film sau a unei emisiuni preferate la televizor. Dacă te joci, te relaxezi mai ușor, uiți mai repede de grijile și de problemele zilnice și, astfel, reușești să-ți reîncarci bateriile. Prin urmare, dacă ai un copil trântește-te cu el pe jos, aleargă, joacă-te ”de-a v-ați ascunselea” sau colorează. Ia-ți cele mai cool markere Chameleon, desenează cel mai frumos curcubeu și bucură-te împreună cu cel mic de toate aceste lucruri simple! Cu siguranță vei fi un pic mai fericit!

 

  1. Nu mai fi ranchiunos degeaba!

Copiii au capacitatea de a percepe fiecare zi ca pe un nou început. Ei uită repede trecutul, iartă și o iau mereu de la capăt fără cel mai mic regret. Dacă doi micuți se ceartă acum, peste câteva minute pot redeveni cei mai buni prieteni ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ei  știu să trăiască în prezent, iar această atitudine îi ajută să fie fericiți şi să se bucure din plin de fiecare moment din viața lor. Dacă ai reuși și tu să fii mai deschis și să ierți mai repede, te-ai putea elibera de energia negativă și te-ai putea concentra pe lucrurile care contează cu adevărat.

 

  1. Fă ce-ți place!

De multe ori ți se spune să faci ce trebuie, nu ce-ți place, dar adevărul este că viața este prea scurtă pentru a te chinui inutil. Așadar, nu-ți mai alege cariera în funcție de banii pe care-i poți primi, nu mai sta într-o relație toxică doar ”de gura lumii” și nu mai face compromisuri când este vorba despre lucrurile care îți plac! Încearcă pe cât posibil să faci numai ce-ți place și fă-o bine! Doar așa vei fi mai împlinit și mulțumit de propria persoană!

 

  1. Nu renunța la visele tale mărețe!

Copiii știu ce vor să devină ”când se fac mari”. Ei au vise, se gândesc tot timpul la ele și se imaginează mereu în acele ipostaze. Încearcă să faci și tu asta, chiar dacă unele obiective ți se par prea îndrăznețe. Oamenii de succes sunt aceia care au avut curajul să-și urmeze visele și nu s-au lăsat descurajați de cei din jur. Ai încredere în tine și în instinctele tale, pentru că doar așa vei reuși să-ți faci viața mai frumoasă și să fii mai fericit!

 

  1. Râzi din toată inima!

Copiii râd pentru că trăiesc fiecare clipă și se bucură de lucrurile simple. Fă și tu la fel! Înconjoară-te de oameni veseli, uită-te la filme de comedie și râzi din toată inima.

 

  1. Trăiește fără griji!

Dacă unui copil îi oferi dragoste și siguranță, atunci el nu mai are nicio problemă. Astfel, el se poate bucura de orice clipă și poate fi pe deplin fericit în lumea sa. Studiile au arătat că grijile reprezintă principalul motiv al apariției stresului, a stărilor de anxietate și a depresiei, de care se pare că suferă întreaga societate modernă. Acestea te fac să-ți fie teamă și te împiedică să gândești liber și să-ți îndeplinești visele, așadar fă tot posibilul să le alungi din viața ta!   

 

Așadar, nu doar adulții pot oferi lecții de viață copiilor, ci și viceversa este valabilă. Chiar dacă pare dificil uneori, încearcă să urmezi aceste sfaturi și vei fi un om mai împlinit și mai fericit, exact așa cum erai în copilărie!

 

 

Sursa foto: Pixabay.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia