Continental
Tribuna
Volumul ”Omnibuz, tramvai, troleibuz – Transportul public electric în Sibiu şi în România”, lansat la FDGR
Liuba STARII
1324 vizualizari
Volumul ”Omnibuz, tramvai, troleibuz – Transportul public electric în Sibiu şi în România”, lansat la FDGR
Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu a găzduit marţi, 17 septembrie, lansarea volumului ”Omnibuz, tramvai, troleibuz – Transportul public electric în Sibiu şi în România”. Cartea a fost scrisă de inginerul Marcel Stancu, cunoscut publicului sibian pentru lucrarea ”Sibiul şi electrificarea României".

Evenimentul a fost deschis de Corina Bokor, viceprimarul Sibiului, care a anunţat depunerea demersurilor ce vor contribui la îmbunătăţirea calităţii transportului local şi a infrastructurii bicicliştilor şi l-a felicitat pe autorul volumului pentru “scrierea unei valoroase surse de informare pentru toate categoriile de cititori, atât pentru specialişti, încât şi pentru elevi, studenţi şi istorici”.

“Autobuzele sunt cele mai sigure, prietenoase, ecologice şi accesibile mijloace de transport pulblic. Transportul local reprezintă o carte de vizită a oraşului. Administraţia publică locală investeşte în modernizarea acestuia, astfel încât să devină prima opţiune de transport a sibienilor şi a turiştilor”, a spus Corina Bokor.

Volumul “Omnibuz, tramvai, troleibuz – Transportul public electric în Sibiu şi în România” are 388 de  pagini şi este publicat de Honterus, editură şi tipografie a FDGR Sibiu. În paginile volumului pot fi găsite informaţii referitoare la funcţionarea transportului public electric (global, european, românesc şi din Sibiu). Cartea este alcătuită din 22 de capitole, ce cuprind o documentare detaliată în domeniul transportului electric, în perioada 1860-2018. Designul volumului a fost realiazat de Claudiu Popa.

La rândul său, consilierul judeţean Martin Bottesch a caracterizat lucrarea lui Marcel Stancu ca un “rezultat grandios, o carte bine cercetată şi bine documentată, cu o sumedenie de informaţii”: “Autorul nu doar prezintă fapte, dar ia şi poziţii şi atitudini. Cine citeşte cartea îşi dă seama de fiecare moment când autorul prezintă fapte cercetate şi când pledează pentru ceva sau deplânge o anumită evoluţie. Este o carte ştiinţifică, documentară dar are un stil plăcut, accesibil publicului larg”.

La finalul evenimentului, autorul Marcel Stancu a făcut o scurtă prezentare a volumului proaspăt ieşit de sub tipar şi a povestit despre procesul documentării, menţionând că deşi cartea reprezintă un document istoric, din paginile ei nu puteau să lipseasă momente umoristice, ce explică întârzierea dezvoltării tehnologice în România.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia