Tribuna
Jidvei
Volumul "Dor de casă, dor de ducă. Itinerare culinare", lansat la Erasmus
Volumul
Librăria ”Erasmus BookCafe" a găzduit miercuri, 3 octombrie, lansarea celei mai noi cărţi a sibiencei Dagmar Dusil. Volumul "Dor de casă, dor de ducă. Itinerare culinare" a fost prezentat de către Beatrice Ungar, redactor-şef al „Hermannstädter Zeitung”, prof. Walter Johrend şi prof. Silviu Guga.

”Avem ocazia să prezentăm cea de-a doua carte cu iz culinar tradusă în limba română ca o continuare a volumului 'Privind înapoi prin fereastra bucătăriei'. Autoarea ne relatează aici  încântări din diferite călătorii din toată lumea, condimentate cu reţete. În ansamblu, este o carte amuzantă cu semnificaţii profunde, care permite multiple interpretări, dar nu poate fi încadrată într-un gen literar anume”, a spus Beatrice Ungar.

Volumul "Dor de casă, dor de ducă. Itinerare culinare" are 255 de pagini şi cuprinde amintiri din călătorii în 21 de ţări, respectiv Italia, Ungaria, Rusia, Norvegia, Egipt, Canada, Corfu, Tibet şi altele. De asemenea, în paginile volumului sunt descrise descoperirile culinare ale scriitoarei, precum budincă de peşte, ciorbă egipteană, cuib de viespi, dulceaţă de trandafiri şi alte 146 de reţete exotice şi tradiţionale.

”În fiecare ţară în care am ajuns, tocmai datorită exoticului am deprins şi m-am familiarizat, puţin câte puţin, cu ceea ce îmi era arhicunoscut şi familiar. Călătoria care mă purta înainte era totodată o călătorie îndărăt, în copilărie şi în tinereţe. Prin mâncare se iscau asocieri, care la rândul lor, declanşau avalanşe întregi de aduceri aminte”, a spus Dagmar Dusil.

La rândul său,  prof. Walter Johrend a caracterizat cartea scriitoarei sibiene ca ”un jurnal de călătorie care îţi deschide nu doar poftă de mâncare, ci şi toţi receptorii cu care te-a blagoslovit natura, nu doar pentru a-ţi turmenta creierul cu plăcerile oferite din belşug, din ceea ce te înconjoară. Autoarea ne dovedeşte că în reţetele de bucătărie indiferent din care colţişor al rotunjirii pământescului, necesită ingrediente estetice pentru ochi, măgulitoare pentru limbă şi catifelate pentru dermă. Un jurnal, în primul rând, de cea mai aleasă calitate, care lasă şi nu lasă loc pentru comparaţii şi îndoieli”, a spus acesta.

Alături de autor au fost zeci de sibieni, care la finalul evenimentului, au primit autografe, pe cartea proaspăt ieşită din tipar. Preţul volumului este 33 de lei şi poate fi achiziţionat din librării sau online.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia