Tribuna
Viorel Arcaş şi-a întocmit bilanţul sesiunii parlamentare
Vasile ANTIPA
1146 vizualizari
Viorel Arcaş şi-a întocmit bilanţul sesiunii parlamentare

11 iniţiative legislative, 4 interpelări şi 9 întrebări adresate miniştrilor Cabinetului Boc. Sunt principalele activităţi derulate în sesiunea parlamentară recent încheiată de senatorul social-democrat medieşean Viorel Arcaş, cel care este membru în Comisia de Buget-Finanţe a Senatului, dar şi în cea de Ordine, Siguranţă Publică şi Siguranţă Naţională. Marea majoritate a iniţiativelor au vizat domeniul social şi au fost realizate împreună cu alţi colegi de Senat. „În ceea ce priveşte iniţiativele legislative, mă refer întâi la cea de modificare a Codului Fiscal, care aşteaptă doar avizul şi va intra în dezbatere în sesiunea de toamnă. Apoi este o iniţiativă de modificare a legii asistenţei sociale pentru persoanele vârstnice, modificarea sistemului public de pensii şi o iniţiativă care vizează despăgubirea persoanelor ale căror locuinţe au fost demolate abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Mai există o iniţiativă legislativă privind reparaţiile morale pentru cadrele militare îndepărtate abuziv din armată”, ne-a spus Viorel Arcaş.
Amendamente buget
O serie de amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2009 au fost aduse de Viorel Arcaş. Senatorul medieşean spune că alături de colegii social-democraţi, dar şi de senatorul PD-L Ioan Ariton au reuşit să obţină o sumă importantă de bani pentru Mitropolia Ardealului. „Este vorba despre 1.200.000 de lei pentru Mitropolia Ardealului. În afara acestor bani, am reuţit obţinerea unor sume de bani pentru lăcaşurile de cult din Colegiul Senatorial, dar şi pentru unităţi de învăţământ. Chiar dacă nu am obţinut bani pentru tot ceea ce mi-am propus, fiind un an de criză, este vorba de sume importante de bani pentru zona de nord a judeţului Sibiu”, ne-a mai spus Arcaş.
Criza
Din preocupările senatorului PSD nu putea lipsi mult-discutatul subiect al crizei economice. Arcaş crede că măsurile luate până în acest moment de Executiv nu s-au resimţit încă în economia reală. „Noi am lansat un set de propuneri care vor avea un efect benefic. În principal este vorba despre plata TVA la încasarea facturii, eliminarea impozitului forfetar, însă mai sunt unele propuneri incluse în pachetul anti-criză care vir fi binevenite. Criza economică va fi mult mai grea pentru toată lumea dacă nu vom lua o serie de măsuri acum”, avertizează Arcaş.





comentarii
3 comentarii

Bravo Senatore. Da deputatu Roman in afara de jocurile de sah (este adevarat ca a progresat de la Tablele de la Medias la Sah)pe care le disputa pe holurile parlamentului ce initiative a avut?
Ion
16.07.2009 08:35
Pentru Mitropolia Ardealului vad ca obtine-ti bani dar pentru repararea strazilor si drumurilor,cu acestea ce face-ti d-le senator.Cum se zice bagi apa tot in fantana.Mitropolia are bani aproape cat bugetul Romaniei.Numai in Sibiu au o gramada de imobile si paduri dupa care i-au bani destui de multi.Dupa revolutia nu vezi altceva construindu-se decat biserici si crasme
gogu
16.07.2009 12:09
povesti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gheorghe
16.07.2009 19:29
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA