Tribuna
Vin lolele!
I. BÂRSAN
2927 vizualizari
Vin lolele!

Prin Agnita se aud tot mai des pocnete de bici.  Au început antrenamentele celor care vor să dea dovadă de măiestrie în mânuirea acestei scule. Se scot costumele, se verifică talăngile, cleştile pentru gogoşi şi celelalte accesorii. Vineri şi sâmbătă  prin oraş vor adia miresme de gogoşi, iar duminică, 2 februarie, va avea loc marea hărmălaie.
Lolele, peste 120, se vor întâlni la ora 9.00, acolo unde s-au întâlnit de când se ştiu, adică unde mai demult  a fost o fabrică numită IMIX şi apoi, în acorduri de fanfară autentic să­sească, vor porni spre centrul oraşului poc­nind din bice şi scuturându-şi şoldurile pentru a suna talăngile. Pe traseu îşi vor face încăl­zirea şi mânuitorii de cercuri cu paharele de vin ridicate spre cer şi căluţul croitorilor şi ursarul cu imitaţia regelui Carpaţilor legată de lanţ şi toţi ceilalţi reprezentanţi ai istoricelor bresle.
Marele spectacol va avea loc în faţa pri­măriei unde oficialităţile vor face cuvenitele urări iar lolele vor striga, HIRAAAI! Se va cânta bilingv imnul Transilvaniei adică Sieben­burgen şi se va porni mai departe, până unde mai demult  a fost FIPA.
După paradă, după ce s-au străduit să sperie spiritele rele ce bântuie oraşul,  marea grupare se va desface în grupe şi vor străbate Agnita  în lung şi-n lat pentru a-şi face datoria şi prin casele celor care îi vor întâmpina cu vin cald şi bineînţeles cu gogoşi.
Gogoşi nepolitice, bine crescute şi cu linie aurie pe mijloc vor fi şi pentru cei care se vor afla atunci pe străzile din Agnita.
Cum va fi şi ce va mai  urma vom relata săptămâna viitoare.  comentarii
7 comentarii

Dupa cate ca lole lu' peste au fost continuate de romani, din lipsa de sasi, fiind resuscitate de un invatator retardat, iata ca ele militeaza, prin acelasi organizator coada de topor si tradator de neam, pentru separarea de Romania! Ia auziti: "Se va c
sictir
29.01.2014 08:15
Stai jos, 4, mentalitate de secol 19.
@sictir
29.01.2014 14:53
Va supara adevarul Agniteni
Romancele faceau bitangi cu sasii
pentru ca erau violate desii erau maritate
rezultatul se observa imediat la nastere cine era tatal
Ion Pais
29.01.2014 16:40
nu te supara dar cred ca esti si tu vreun bitang dinala de nu fugi lola
cosmin
29.01.2014 19:56
Sictir, am impresia ca mai trebuie sa mergi pe la scoala, in primul r
Agnitean
29.01.2014 20:25
Hei Cosmin...nu-mi amintesc sa fii facuta pa MUMATA KURVA
Ion Pais
29.01.2014 21:56
Multumesc
sibian din Germania
30.01.2014 04:17
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia