Tribuna
Vila lui Ceauşescu are 3 stele
Vila lui Ceauşescu are 3 stele
În ultimii ani, zona turistică Bâlea Lac- Bâlea Cascadă a devenit din ce în ce mai căutată, prezenţa zăpezii pentru o foarte mare perioadă de timp (este singurul loc din ţară unde se pot practica sporturi de iarnă din luna noiembrie, până la sfârşitul lunii iunie, uneori chiar mai mult), frumuseţea sălbatică a peisajului, precum şi celelate atracţii temporare prezente aici, fiind doar o parte din motivele ce-i determină pe turişti să considere aceste locuri foarte potrivite pentru petrecerea timpului liber. Cum este şi normal, atracţia de care se bucură zona i-a determinat pe cei ce oferă servicii turistice aici să facă eforturi şi să vină în întâmpinarea oamenilor cu propuneri mai variate şi de mai bună calitate.
Cu ajutorul Programului SAPARD, vila a devenit cabană

Printre cei ce s-au „mişcat” serios în ultima perioadă, se evidenţiază SC Bâlea Turism SA, ce a reuşit, graţie unui Proiect SAPARD, extinderea şi modernizarea Vilei Paltinu (cunoscută de toată lumea ca şi cabana de vânătoarea a fostului şef de stat, Nicolae Ceauşescu) şi transformarea sa în cabană turistică de trei stele. Lucrările la acest obiectiv turistic au început în vara anului trecut dar, după doar câteva luni, au fost întrerupte din cauza apariţiei unor probleme complexe. Munca a fost reluată în luna iunie a acesti an iar, la sfârşitul lunii octombrie, investiţia a fost finalizată. Directorul societăţii SC Bâlea Turism SA, Marius Olariu, ne-a declarat că valoarea totală a investiţiei de la Paltinu se ridică la aproximativ 300.000 euro, din această sumă 100.000 fiind contribuţia SAPARD, restul banilor fiind asiguraţi din surse proprii şi credite bancare.

Condiţii de trei stele

„Practic, prin extinderea obiectivului, am dublat capacitatea de cazare (acum avem 16 camere cu paturi duble şi două apartamente, precum şi alte patru camere destinate personalului ce lucrează la noi, faţă de doar 10 camere de care dispuneam în trecut) şi am extins oferta de servicii (facilităţi) destinată turiştilor. Fiecare cameră are baie proprie dotată cu duş, balcon şi televizor color LCD conectat la antenă satelit. De asemenea, în aripa nouă a clădirii (formată din parter, etaj şi mansardă), am creat un cochet salonaş multifuncţional, unde se va servi micul dejun, dar care, în caz de solicitări, poate găzdui şi alte evenimente (diverse întruniri, petreceri, conferinţe etc) sau întrebuinţări complexe. Şi pentru că standardul impus de cele trei stele din clasificare ne-o cerea, noua Cabană Paltinu mai vine cu o noutate destinată relaxării celor ce-i vor călca pragul: sauna şi cada cu hidromasaj. De asemenea, mai vreau să menţionez că am regândit întreaga instalaţie de încălzire centrală şi alimentare cu apă caldă menajeră, prin montarea a două centrale Wiessman, de capacitate mare, astfel încât avem asigurat cel mai bun confort termic, lucru atât de necesar, mai ales pentru perioada iernii. Tot pentru creşterea calităţii serviciilor, dar şi pentru că trebuie să avem grijă la respectarea normelor de protecţie a mediului impuse de Uniunea Europeană, am modernizat sistemul de alimentare cu apă potabilă şi am pus în funcţiune o staţie de epurare a apelor uzate modernă.”, ne-a spus Marius Olariu. „Primenirea” cabanei nu a ocolit aripa veche; toate camerele au fost renovate, s-a schimbat mobilierul şi o parte din dotări, astfel încât să nu existe nicio diferenţă faţă de camerele noi. La toate acestea se adaugă noile dotări şi modernizările efectuate la bucătăria complexului, reamenajarea grupurilor sanitare situate la parterul clădirii, execuţia terasei ce înconjoară cabana, dotarea cu un grup electrogen propriu (pentru asigurarea unei minime autonomii energetice în caz de avarii), sau montarea unui emiţător pentru ca cei ce  doresc să poată utiliza serviciul de internet wireless.

La Bâlea Lac este aşteptată zăpada

Mai rămâne doar să ningă, echipamentul sportiv şi de agrement (schiuri, snowmobil etc) fiind pregătit pentru a fi închiriat chiar de la cabană. Aşadar, începând cu acest sezon de iarnă, cei ce vor poposi la Bâlea Lac au la dispoziţie oferta celei mai noi cabane turistice din Masivul Făgăraş: Cabana Paltinu. Cei mai norocoşi şi-au acontat deja camerele, pentru perioada Revelionului, de exemplu,  nemaifiind disponibile decât puţine locuri libere.
comentarii
1 comentarii

Uite ca se poate si la noi!
montaniard
18.11.2008 19:02
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia