FITS 2024
Tribuna
Vijelii și caniculă
Cosmin Rus
453 vizualizari
Vijelii și caniculă

Meteorologii au emis două atenționări pentru județul Sibiu. Astăzi și mâine vom avea parte de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, urmate de caniculă.

În intervalul 10 iunie, ora 15 – 10 iunie, ora 23, județul Sibiu se va afla sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

O a doua avertizare, cod galben, a fost emisă pentru intervalul 10 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 10.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

 

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica