Tribuna
VIDEO/ Foto - Emil Hurezeanu - "Ambasadorul Sibiului": "Nu fac un efort să fiu sibian"
Andra MARINESCU
3682 vizualizari
VIDEO/ Foto - Emil Hurezeanu -
Au trecut cinci ani de când Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu "umblă" să pună în evidență cât mai bine orașul de pe Cibin. La aniversare, au organizat o gală, în cadrul căreia jurnalistul și omul de cultură Emil Hurezeanu a primit titlul de "Ambasador al Sibiului". Distincția i-a fost înmânată de Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, miercuri, de la ora 19, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.

Acum mai bine de un veac, prin anul 1879, mai mulți intelectuali și oameni de afaceri din oraș au decis să înființeze o organizație menită să sprijine administrația, prin proiectele pe care avea să le deruleze. Astfel, s-a născut Societatea pentru Înfrumusețarea Orașului, al cărei prim program se referă la amenajarea viitorului parc ASTRA și, ulterior, la a altuia în fața gării. Povestea sa a continuat după circa un secol, astfel că, în 2010, un grup de tineri, parte a elitei Sibiului, a hotărât să dea ființă Asociației perntru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, pentru a continua misiunea celei care, odată, a făcut Sibiul mai frumos.

"Acest titlu vi se potrivește perfect"

Miercuri, de la ora 19, ei s-au întâlnit cu prietenii și cei dragi, cu reprezentanți ai instituțiilor publice din Sibiu și au aniversat cei cinci ani de activitate, în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Evenimentul a fost moderat de Răzvan Marcu, unul dintre cei care a pus bazele AIOS, iar în cadrul lui Emil Hurezeanu a fost numit "Ambasadorul Sibiului". "Un sibian care poate fi un adevărat ambasador al orașului. Acest titlu i se potrivește perfect, având în vedere că pe unde a fost în lume nu a uitat să vorbească despre orașul pe care l-a format, până la urmă. AIOS a găsit de cuviință să îi aducă acestuia aminte - dacă mai era nevoie, bineînțeles - că sibienii nu au uitat și nu ignoră faptele dânsului și bineînțeles că toți din această sală apreciem ce face pentru oraș", a spus Tudor Popa, președintele AIOS. Cea care i-a înmânat distincția jurnalistului a fost Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului. "Dumneavoastră sunteți realmente un ambasador al Sibiului și sunteți și cetățean de onoare al acestui oraș, indiferent dacă este vorba de referirile dumneavoastră dese la istoria acestui oraș sau despre admirația sau afinitatea dumneavoastră pentru viața culturală a acestui oraș, pentru personalitățile trecute și prezente ale Sibiului. Aduceți Sibiul în față, cu nepărtinire și cu moderația care vă caracterizează. Din acest motiv, sunteți atât de credibil. Noi, sibienii, vă apreciem și pentru altceva. Pentru profesionalism. În marea asta de comentatori și analiști politici, vă distingeți prin cultura vastă și solidă, prin apariția distinsă, prin discursul elegant, prin calmul care răzbate dincolo de ecran și prin obiectivitate", a spus primarul.

"Orașul nostru nu o să ne lase să cădem niciodată"

La rândul său, Emil Hurezeanu a mulțumit tuturor sibienilor pentru acest titlu, spunând că se simte onorat. "Nu fac un efort să fiu sibian și să transform orașul natal într-o referință. La fel ca dumneavoastră, sunt cetățean al acestui oraș și noi, sibienii, suntem purtătorii unui mesaj de citadinitate, de concitadinitate, de vivacitate, de convivialitate, de libertate. Orașul nostru nu o să ne lase să cădem niciodată. Va ține de noi tot timpul", a spus omul de cultură. Emil Hurezeanu a prezentat, apoi, o scurtă istorie a Sibiului. "Sibiul este orașul poate cel mai vechi din România și nu mă sfiesc să o spun. Nu e numai cel mai vechi din România, e mai vechi decât Berlinul și Varșovia. E puțin mai vechi decât Brașovul și îndrăznesc să spun că e cu mult înaintea Bucureștiului în această privință. A fost de la început oraș. Nu a fost o simplă așezare. Asta înseamnă o anumită paradigmă a urbanismului, a raportului dintre oameni și străzi și a raportului dintre oamenii care locuiesc aici. E un oraș care a traversat multe suferințe și multe traume", a mărturisit Hurezeanu, amintind și de președintele ales al României, Klaus Iohannis.

După scurtele alocuțiuni, cei prezenți au închinat un pahar de șampanie și au gustat din diferite preparate.

 


comentarii
6 comentarii

Om Inteligent.
Maurer
11.12.2014 15:09
CITADELA DOMNULUI

Pus de *Zei* l
Petru Comșa
11.12.2014 15:53
iohannis si ai lui
rusinea sibiului
pupincuristul de hurezan!!!
dara
11.12.2014 16:12
Ofticat(a) ca de obicei...
@domnului Paulescu
11.12.2014 18:27
Lucru relaxat de acasa!
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
Firnze
11.12.2014 19:43
Fa un efort si lasa-na, hipopotam besinos.
loaza
11.12.2014 23:36
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA