Tribuna
VIDEO: AIOS l-a desemnat pe Thomas Gerlach "Ambasadorul Sibiului
Andra MARINESCU
2589 vizualizari
VIDEO: AIOS l-a desemnat pe Thomas Gerlach
Thomas Gerlach a devenit "Ambasadorul Sibiului", în cadrul Galei Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu. Consulul general al Germaniei în România a fost distins cu acest titlu de Klaus Iohannis, primarul Sibiului, miercuri, la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Judeţene "ASTRA".
Miercuri, preocuparea lui Thomas Gerlach pentru promovarea oraşului de pe Cibin a fost apreciată printr-o distincţie înmânată de Klaus Iohannis, care l-a numit "Ambasadorul Sibiului". Evenimentul a făcut parte din Gala AIOS, o asociaţie înfiinţată în 2010, în amintirea Societăţii pentru Înfrumuseţarea Oraşului, care a funcţionat între anii 1879 - 1948. "Acum 150 de ani, Societatea a avut un rol important. S-a simţit nevoia unei societăţi care să ne reprezinte spiritul civic, dorinţele cetăţenilor faţă de modul cum vor să arate şi acţionează oraşul. Multe lucruri au fost realizate de Societatea de atunci şi îmi doresc ca AIOS să continue frumoasa tradiţie", a spus Iohannis. La rândul său, Gerlach a mulţumit pentru frumoasa distincţie căreia îi va face loc în birou. "Mulţumesc cordial AIOS pentru această înaltă distincţie. Ambasadorii au sarcina de a intermedia, de a negocia, dar şi una din cele mai importante responsabilităţi: de a promova propria lor ţară. Titlul onorific de Ambasador al Sibiului, Ambasador pentru Sibiu, obligă în special mai ales în ceea ce priveşte ultima sarcină amintită. Diplomaţii sunt acasă peste tot şi niciunde. Pentru mine, nu mai e valabil acest lucru de câţiva ani. Soţia mea şi cu mine am găsit la Sibiu o a doua patrie", a mărturisit acesta. Consulul german a mai adăugat că îi plac oamenii din Sibiu şi că ei i-a primit familia foarte bine, încă de acum nouă ani.
Printre participanţii la eveniment, au fost şi Răzvan Pop, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Bogdan Trif, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, Nicoleta David, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Cosmin Balcu, şeful ISU Sibiu, Marcel Luca, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Mircea Creţu, subprefectul Sibiului, şi Tudor Popa, preşedintele AIOS, cel care a şi moderat manifestarea, adresându-i, la final, şi calde mulţumiri lui Thomas Gerlach. "Vă mulţumim foarte mult pentru activitatea dumnevoastră în promovarea Sibiului şi sperăm ca şi pe viitor să reuşiţi să ridicaţi oraşul Sibiu, acest frumos oraş", a spus Tudor Popa.
După ce distincţia a fost înmânată, au urmat discuţii libere, la un pahar de şampanie, însoţit de câteva bucate.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica