Tribuna
Victor Costache, alături de elita mondială a chirurgiei cardiace
Sorana MAIER
3496 vizualizari
Victor Costache, alături de elita mondială a chirurgiei cardiace
Directorul medical şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă şi Toracică a Spitalului European Polisano este singurul medic din Europa Centrală şi de Est a cărui lucrare a fost acceptată la cel mai important congres de chirurgie cardio-vasculară din lume. Costache participă zilele acestea la Congresul din San Diego, California.

Chirurgul Victor Costache, directorul medical şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă şi Toracică a Spitalului European Polisano , participă zilele acestea la Cea de-a 51 Întâlnire a  STS - Societatea de Chirurgie Toracică, din San Diego, California.
Lucrarea medicului chirurg, realizată în colaborare cu alţi medici români şi străini, face referire la tratarea anevrismelor toraco-abdominale, domeniu în care la Sibiu s-au realizat intervenţii în premieră mondială sau europeană.


"Suntem singura echipă din Europa Centrală şi de Est a cărei conferinţă a fost acceptată la acest congres, care est cel mai important din lume în domeniu. Lucrarea a fost selecţionată din peste 90 de aplicaţii", ne-a declarat dr. Victor Costache.


Alături de echipa Polisano şi-au prezentat lucrările specialişti ai unora dintre cele mai mari clinici din lume, în acest domeniu: echipa prof Mc Carthy din Memorial Hospital of Chicago,  echipele prof Bavaria şi Oderich de la Mayo Clinic si University of Pennsylvania, echipele din Boston Medical Center şi Institutul Albert Einstein din Sao Paolo sau echipa prof Collart a UMF Marsilia.


Victor Costache este un medic român care lucrat timp de 14 ani în Franţa, unde a făcut sute de operaţii, inclusiv transplanturi, iar de la deschiderea Spitalului European Polisano a revenit în ţară, la Sibiu. De numele lui se leagă primele intervenţii pe cord deschis realizate la Sibiu, dar şi nenumărate operaţii realizate în premieră europeană, mondială sau naţională.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA