Tribuna
Veste bună: România va găzdui Campionatul European de Mountain Bike din 2024
Dan FRÂNCU
580 vizualizari
Veste bună: România va găzdui Campionatul European de Mountain Bike din 2024
Iubitorii ciclismului de la noi din ţară, în mod deosebit sportivii ce practică mountain bikingul, au primit recent o veste extraordinar de îmbucurătoare: România va fi gazda Campionatului European de Mountain Bike XCO (Cross Country Olimpic), XCR (Cross Country Team Relay) şi XCC (Cross Co-untry Short Track) pentru categoriile Elite, U23 şi Juniori, ce se va desfăşura anul viitor, între 8 şi 12 mai, la Cheile Grădiştei, judeţul Braşov.

 

 

Oficialii Federaţiei Române de Ciclism au semnat contrac­tul pentru organizarea impor­tantei competiţii europene, iar pregătirile terenului, unde vor fi amenajate traseele de con­curs, sunt în  plină desfăşurare.

Legat de această veste deosebit de bună pentru spor­tul de la noi din ţară, sibienii au un motiv suplimentar de bucurie şi mândrie, deoarece unul dintre pionii principalii în organizarea acestei competiţii este avrigeanul Tudor Oprea, coordonatorul Lotului Naţional de Mountain Bike, reprezentant al României la Jocurile Olim­pice de la Atena din 2004, dar şi organizatorul Triadei MTB, una dintre cele mai importante competiţii de profil organizate în ţara noastră.

Conform informaţiilor făcute publice de Federaţia Română de Ciclism, Tudi Oprea coor­do­nează deja, din rolul de Project Manager, organizarea primului Campionat Euro­pean de ciclism organizat vreodată în România.

Campionatul European de Mountain Bike din anul 2024 de la Cheile Grădiştei se va desfăşura cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris şi cu doar câteva zile înaintea închiderii calificărilor pentru acestea. La competiţie sunt aşteptaţi cei mai buni ciclişti de mountain bike din întreaga Europă, românii Vlad Dascălu, care va încerca să îşi apere titlul european obţinut în acest an, şi Ede Molnar, proas­păt campion european la XCE (Cross Country Eliminator) fiind printre participanţii cei mai aşteptaţi de organizatori, concurenţi şi spectatori.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA