Tribuna
"Verde" pentru programul <>!
Viorel ANDRIESCU
1658 vizualizari

După cum se ştie, începând cu data de 9 septembrie 2011, intră în derulare programul <<Cardul Mihail Kogălnicea­nu>>, în baza căruia, IMM-urile vor putea contracta credite bancare în valoare de până la 125.000 lei pe an.
Fondul Naţional de Garan­tare a Creditelor pentru Între­prinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) va garanta, în numele şi în contul Statului, creditele ce urmează să fie contractate de către IMM-uri.
Garanţia Statului va acoperi maximum 80% din valoarea creditului solicitat, exclusiv dobânzi, comisioane şi alte spe­ze datorate de către bene­ficiar instituţiei de credit, însă nu va trece de 100.000 lei.
Aurel Pau, reprezentantul FNGCIMM în teritoriu, ne-a infor­mat că, potrivit dispoziţiilor con­ducerii Ministerului Finanţelor Publice (Ordinul nr. 2.474, din 31 august 2011), "IMM-urile care solicită aprobarea garan­tării creditului de către FNG­CIMM, în numele şi în contul Statului, în cadrul programului <<Cardul Mihail Kogălni­ceanu>> pentru IMM-uri, ur­mea­ză să facă dovada achitării unei prime de garantare. Pentru anul 2011, se aprobă prima de garantare pentru garanţiile acordate în cadrul programului amintit, la nivelul de 2,6% din valoarea garanţiei aprobate de FNGCIMM. Prima de garantare datorată de către beneficiar programului este  compusă din comi­sionul de risc cuvenit Minis­terului Finanţelor Publice, la nivelul de 1,6%, din valoarea ga­ran­ţiei aprobate şi din comi­sionul de administrare cuvenit FNGCIMM, la nivelul de 1% din valoarea garanţiei aprobate.
În context, conducerea Minis­terului Finanţelor Publice şi Mi­nisterului Economiei, Comer­ţului şi Mediului de Afaceri au hotărât să aprobe "Convenţia" de imple­mentare dintre Minis­terul Finan­ţelor Publice şi FNGCIMM, privind aprobarea programului <<Car­dul Mihail Kogălniceanu>>, precum şi "Convenţia" de lucru dintre FNGCIMM şi instituţiile de credit finanţatoare."




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA