Tribuna
Vacanţa de vis recomandă Santorini
Vacanţa de vis recomandă Santorini
Considerată de mulţi drept cea mai spectaculoasă insulă a Greciei, Santorini este un veritabil paradis, cu peisaje incredibile, în culori ce par ireale şi în combinaţii dintre cele mai neaşteptate.
De fapt, Santorini, considerată de mulţi ca având o strânsă legătură cu Atlantida, este un complex de cinci insule, Santorini - Thira este insula principală, în jurul ei se află Thirasia şi Aspronisi şi cele două insule vulcanice, Palea Kameni şi Nea Kameni. Toate cinci au format una singură numita Stroggili („cerc” în limba greacă) până în aproximativ 1645 î.Hr., când vulcanul din mijlocul insulei a erupt şi a fost creată Caldera. Cele două insule vulcanice au apărut mult mai târziu din cauza diferitelor erupţii vulcanice, care au început în 157 î.Hr. şi au continuat până în secolul XX (1950). Rezultatul numeroaselor erupţii vulcanice din zona Santorini este un peisaj magnific, cu stânci de un colorit ireal, începând de la negru la roşu, cu nisipuri colorate şi faleze naturale înalte de sute de metri.
Capitala Insulei, Fira, este ridicată pe un perete vulcanic, pe o faleză înaltă de 300 m, casele sunt văruite într-un alb impecabil, care alături de albastrul puternic al acoperişurilor şi de albastrul mării, de străduţele mici şi înguste creează o imagine inconfundabilă.
Jules Verne a vorbit despre Santorini în cartea „20000 de leghe sub mări” şi apoi în „Insula misterioasă”, unde căpitanul Nemo şi echipajul său sunt martorii erupţiei vulcanului. El a fost unul dintre vizitatorii şi oamenii de ştiinţă care au venit pe Thira în timpul erupţiilor din 1866-1870.
Suprafaţa insulei este de 96 km pătraţi şi se află la 130 mile nautice de Piraeus, linia de coastă a părţii vestice este foarte abruptă, în vreme ce plajele din partea de este sunt întinse şi nisipoase. Printre cele mai bune plaje, unele cu nisip negru, altele cu pietricele, sunt Kamari sau Armeni, Amoudi Baxedes Perissa, Monolithos şi Kokini Paralia.
Santorini este cea mai sudică insulă din grupul Cicladelor şi se află aproape de Ios, Folegandros, Sikinos, Anafi şi Amorgos, iar cea mai mare insulă a Greciei, Creta, se află în sudul său.

Ce vizităm

Cei care vor să urce din port până în Fira trebuie să o facă pe scări sau în spatele unui măgăruş, dar există şi un funicular pentru cei ce vor să evite sutele de trepte, urcarea cu măgăruşul sau funicularul care costă 3 euro de persoană.
Fira este un orăşel aflat pe faleză, la înălţime, cu străzi înguste şi şerpuite şi un cartier unde a trăit odată nobilimea catolică. Există şi un muzeu cu descoperiri preistorice, multe piese de ceramică, o mare colecţie de vase ce datează din secolele 7 şi 6 î.Hr., câteva piese străvechi şi clasice şi câteva sculpturi elenistice şi romane. Priveliştea din Fira către Kamenes, cele două insuliţe cu piatră neagră create de vulcan, este incredibil de frumoasă.
Oia este locul renumit al insulei pentru apusurile de soare care au ajuns aproape un ritual, căci imediat după orele amiezii oamenii încep să se îndrepte spre terasele care dau spre mare pentru a admira priveliştea.

Oferta Agenţiei

Agenţia de turism Vacanţa de vis vă recomandă o excursie de 7 nopţi, cu avionul, în Santorini, cu plecare din Bucureşti, în fiecare luni, începând cu 7 iunie, până în 13 septembrie 2010.
Un sejur la Hotelul Clio, de două stele, cu mic dejun, situat intr-o zonă linistită, la mică distanţă de plajă cu nisip negru şi de nenumărate restaurante, taverne, baruri şi magazine costă între 343 şi 447 euro, de persoană, loc în cameră dublă, în funcţie de perioada aleasă.
La Hotelul Roussos Beach, de trei stele, tot un sejur de 7 nopţi, cu mic dejun, loc în cameră dublă, costă între 396 şi 569 euro. Hotelul se află în staţiunea Kamari, chiar pe plajă, fiind locul ideal pentru cei care vor să se bucure din plin de nisipul negru al plajei Kamari.
Cei care vor să aibă un concediu cu adevărat de neuitat pot alege Hotelul Santorini Reflexions Volcano, de trei stele plus, situat chiar în Fira, unul dintre cele mai fotografiate locuri din insulă. Hotelul este construit în stil arhitectural unic, specific acestei insule, se întinde pe 3 nivele şi oferă o panoramă a vulcanului şi a insulelor mai mici din vecinătate. Un sejur aici porneşte de la 805 euro şi ajunge la 1.117 euro de persoană.
Preţurile includ biletul de avion pentru cursa charter Bucureşti - Santorini - Bucureşti, transferuri, 7 nopţi de cazare, tipul de masă specificat şi asistenţa turistică.
Nu sunt incluse taxele de aeroport, de 95 euro de persoană, asigurarea medicală, excursiile opţionale, serviciile de masă şi băuturile care nu sunt prevăzute în  program.
Agenţia de turism VACANŢA DE VIS str. Rennes 18/9,   telefon: 0269 - 220.221 (tel / fax), 0369 - 801.091, www.vacanta-de-vis.ro.
comentarii
4 comentarii

Foarte frumoasa descrierea insulei,dar de ce nu sunt plecari din Sibiu?Sau de ce agentia nu spune ce solutii are pt. eventualii doritori din Sibiu?Se impun mai multe detalii si solutii pe care agentia ar trebui sa le dea,pt. ca turistii nu au timp sa mearga la agentie,sa vorbeasca in persoana!
Maricica
05.04.2010 10:27
Daca nu ai timp nici macar sa dea un telefon, stai acasa! Daca nici asa nu e bine, ma ofer sa merg in locul Maricicai, sa ii ramina suficient timp de comentat pe net!
Maricicul
06.04.2010 15:24
Aveti grija, "vacanta de vis" sa nu devina un cosmar in adevaratul sens al cuvantului!!! Credeti-ma ce spun...
Relu
08.04.2010 23:18
adica ce vrei sa spui mai exact domnule Relu
Tibi
11.04.2010 22:18
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia