Tribuna
US Army Europe îşi face simţită prezenţa la Cincu
Adrian POPESCU
1054 vizualizari
US Army Europe îşi face simţită prezenţa la Cincu

Problemele de apărare din SUA şi Europa sunt inseparabile ca parte a unei ordini internaţionale stabile. Împreună, SUA şi Europa se confruntă cu un număr tot mai mare de ameninţări transnaţionale care includ ameninţări militare apropiate şi hibride la niveluri mai mici decât conflictele armate, extremismul violent, terorismul global, traficul ilicit, proliferarea armelor de distrugere în masă şi bolile infecţioase.Prezenţa Armatei SUA în Europa reprezintă peste 70 de ani de angajament puternic şi neîncetat faţă de stabilitatea regională şi apărarea colectivă.

Cine este US Army Europe?

În fiecare zi, soldaţii americani din armata americană, civili, contractori şi angajaţii naţionali lucrează şi instruiesc personalul aliat şi naţiuni partenere pentru a creşte interoperabilitatea, dar şi pentru a spori legătura dintre militarii aliaţi şi parteneri, ca un liant puternic NATO în Europa. Cu sediul central în Wiesbaden, Germania, forţele armate ale Statelor Unite ale Americii, sunt poziţionate strategic în zona noastră de responsabilitate pentru a descuraja agresiunea şi pentru a le da siguranţă aliaţilor şi partenerilor din Europa. Există aproximativ 38.000 de soldaţi ai armatei S.U.A., 11.000 de civili ai Departamentului civilizaţiilor militare şi 13.000 de cetăţeni locali desemnaţi şi detaşaţi în întreaga Europă. Prin misiunea sa US Army Europe furnizează forţelor terestre condiţii esenţiale pentru Comandamentul European al SUA şi NATO .

La orizont... exerciţiul ”Saber Guardian”

În contextul prezenţei US Army Europe în spaţiul nostru geo-strategic se anunţă un eveniment militar de anvergură . Acesta face parte din seria de exerciţii militare reunite sub numele de „Saber Guardian”, şi reprezintă un element important în cadrul cooperării militare dintre ţările aliate. Obiectivul manevrelor militare este de a îmbunătăţi legăturile dintre forţele armate ale statelor aliate SUA. ” Saber Guardian 2019” este practic un exerciţiu condus de Armata S.U.A. şi de Forţele Terestre din România şi din Europa. "Saber Guardian" începe în data de 3 iunie şi se încheie pe data de 24 iunie a.c. Exerciţiul se desfăşoară în diferite locaţii din Bulgaria, Ungaria şi România. Printre numeroasele evenimente de instruire de la SG19 se numără şi mersul pe şosea, un exerciţiu medical, mai multe treceri ale râurilor, precum şi un atac aerian. SG19 este conceput pentru a îmbunătăţi integrarea forţelor militare multinaţionale. Unul din evenimente va avea loc la Cincu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia