Tribuna
Sevis
UPDATE: Fetița de doi ani și jumătate, victimă a incendiului de la Şoroştin, a decedat
Vasile ANTIPA
5084 vizualizari
UPDATE: Fetița de doi ani și jumătate, victimă a incendiului de la Şoroştin, a decedat

UPDATE: Medicii au făcut tot posibililul să o readucă la viaţă pe micuţa ce se afla singură în casă când a izbucnit incendiul la casa din Şoroştin. Din păcate, la ora 14.15 s-a declarat decesul. "Fetiţa a ajuns la spital în hipotermie severă, intoxicaţie cu monoxid de carbon în formă severă. S-au făcut multiple manevre de resuscitare, însă, din păcate, la ora 14.15 s-a declarat decesul în urma unui stop cardio-respirator ireversibil", a spus dr. Ioana Mătăcuţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

 

O fetiță de doi ani și jumătate din Șoroștin se zbate între viață și moarte după ce s-a intoxicat cu fum în timpul unui incendiu. Fetița se afla singură în casă în momentul izbucnirii focului și a suferit o intoxicație severă. Minora a fost scoasă din casă de tatăl ei, care a fost anunțat de vecini despre incendiu. "Am intrat în casă și era plin de fum. Copila era ghemuită după un colțar. Am scos-o rapid afară", a spus tatăl micuței. O tânără din localitate i-a acordat fetiței primul ajutor. "Când a scos-o din casă mai respira puțin. Am început să îi fac resuscitare, am apăsat-o puțin pe piept. Apoi cineva a sunat la 112", a spus tânăra respectivă.

Reprezentanții Detașamentului de Pompieri Mediaș susțin că din cauza stării grave a minorei, s-a apelat și la un echipaj SMURD Sibiu, pe lângă cel de la Copșa Mică. "Detașamentul de Pompieri Mediaș a fost anunțat marți dimineața în jurul orei 9.06 despre izbucnirea unui incendiu în satul Șoroștin unde ne-am deplasat cu o autospecială, participând și SMURD Copșa Mică. Când am ajuns incendiul era lichidat de către populație, dar am constatat că în urma incendiului avem o victimă, o fetiță de doi ani și jumătate. Din acest motiv am cerut și sprijinul echipajului C1 de la Sibiu. În acest moment fetița este în Ambulanța C1 de la Sibiu, se fac manevrele de resuscitare", a spus Vasile Patrichi, din cadrul Detașamentului de Pompieri Mediaș.

Fetița a fost transportată în stare gravă la Spitalul Luther din Sibiu. Toate bunurile aflate în casa familiei din Soroștin au fost distruse în urma incendiului. Focul a pornit în urma jocului micuței cu chibriturile.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia