Tribuna
PNL
Unul din 10 copii evaluaţi are probleme cu vederea
Adrian POPESCU
974 vizualizari
Unul din 10 copii evaluaţi are probleme cu vederea
La Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu (Spitalul Luther), IŞJ Sibiu, Clubul Millenium şi Decan Sibiu au semnat în 2007 un protocol de colaborare pe termen lung, în cadrul căruia se angajau să deruleze un proiect-matrice, menit să reducă incidenţa viciilor de refracţie necorectate la copiii preşcolari şi la şcolarii mici (clasele I-IV). Din acest an proiectul a intrat într-o nouă etapă, anume a screening-ului mobil, deoarece partenerii au constatat că deplasarea la Spitalul Luther implica o serie de disconforturi organizatorice.
În acest sens, după achiziţionarea acestui aparat grupe mobile activează în locaţii educaţionale din judeţ. În urma acestor activităţi au fost testaţi peste 100 de copii, ultimii fiind cei 40 de şcolari şi preşcolari de la Şcoala Generală şi de la Gădiniţa din Guşteriţa. Colectivul de implementare a acestui proiect condus de oftalmolog dr. Tudor Corina a constatat că unul din 10 copii evaluaţi are probleme cu vedere. "În urma screening-ului am convenit cu acordul coordonatorului de proiect, Marina Bogdan să apelăm la grupe de volunatri universitari pentru ca aparatul să fie folosit pe un eşantion cât mai mare de şcolari şi preşcolari. Ghidului lion A.Popescu a primit acordul primărilor comunelor Sadu , Răşinari şi Blăjel să declanşăm din decembrie prima etapă a screening-ului rural. Cât priveşte cluburile implicate, acestea suportă toate cheltuielile rezultate din achiziţionarea ramelor de ochelari. Sperăm să găsim fonduri şi pentru lentile mai puţin costisitoare". Proiectul ar urma să beneficieze şi de fonduri internaţionale.În 2008 au fost depuse documentele aferente în sensul menţionat, acum fiind aşteptate doar confirmările!
comentarii
1 comentarii

atentie!!! Se prescriu ochelari si la copiii care nu au neaparata nevoie sau inca nu au nevoie, capacitatea ochiului de a se adapta este mult mai mare decat vor sa te lase medicii sa crezi, si asta numai pentru ca un copil purtator de ochelari este toata viata cumparator de ochelari, miza comerciantilor si oftalmologilor este foarte mare, nu se face nimic doar din dragostea de aproape!
dodecaedru
10.12.2009 10:14
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica