Tribuna
PNL
Universitarul sibian Octavian Bologa, Doctor Honoris Causa al Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi
Andra MARINESCU
3938 vizualizari
Universitarul sibian Octavian Bologa, Doctor Honoris Causa al Universităţii
Prof. univ. dr. ing. Octavian Bologa, de la Facultatea de Inginerie a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, a fost distins, la începutul acestei luni, de către Senatul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, cu titlul de "Doctor Honoris Causa".

Universitarul sibian este un colaborator vechi al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. A participat în comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor didactice ale colegilor din universitatea gălăţeană, la comisiile de analiză şi susţinere ale unor teze de doctorat elaborate de colegii săi gălăţeni, a colaborat pentru stabilirea curriculumului la discipline din domeniul prelucrărilor mecanice şi a sfătuit Galaţiul în evaluarea unor programe de studiu sau centre de cercetare. Pentru toată această fructuoasă colaborare, Universitatea "Dunărea de Jos" a hotărât să îi confere profesorului Octavian Bologa distincţia de "Doctor Honoris Causa" al instituţiei academice.

Pasiune pentru ingineria industrială

Octavian Bologa este autorul a 14 volume de monografii şi manuale universitare, în domeniul ingineriei industriale, căruia i-a dedicat întreaga sa activitate. De asemenea, a creat şi introdus capitole noi de cunoştinţe în învăţământul universitar, cum sunt ambutisarea asistată de vibraţii, deformarea incrementală a semifabricatelor plane, prelucrările prin deformarea volumică radial - rotativă, presarea şi injectarea materialelor plastice, tehnologiile de prelucrare tipizate şi istoria tehnicii.
"Toate acestea au făcut ca, acordând înaltul titlu onorific de <<Doctor Honoris Causa>> domnului profesor dr. ing. Octavian Bologa de la Universitatea <<Lucian Blaga>> din Sibiu, Universitatea <<Dunărea de Jos>> din Galaţi să marcheze colaborarea constantă între cele două universităţi, onorând o personalitate care, prin opera ştiinţifică şi cariera didactică de înaltă valoare, este un reprezentant recunoscut al ştiinţei naţionale şi internaţionale", spun reprezentanţii Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.comentarii
2 comentarii

Acest profesor universitar primeste aceste titluri degeaba. O fi invatat el tot ce stie pe de rost pentru a termina facultatile respective, dar degeaba. Profesorul acesta, la 68 de ani, nu stie sa predea, nu stie ce preda. Tot ce face el la curs este sa ne dicteze de pe fi?uicile lui antice si galbene, iar cand vine vorba de desene, le proiecteaza. Iar daca proiectorul nu merge, sta 20 min sa faca un desen banal, pe care il copiem in 3 minute.

Pe langa faptul ca da dovada, ca nu isi cunoaste materia, modul de dictare alert nu ne permite sa avem cursul complet.

Mai apoi urmeaza un examen scris si oral. Primesti cate un subiect din fecare parte a materiei. Iar aproape fiecare subiect, pe langa ilustratiile si definitiile aferente, contine o gramada de formule nefolositoare. Specializarea de care apartin, nu ne ofera un titlu, in care sa folosim aceste formule.

Parere de student: e ok sa aflam despre fiecare cate ceva, dar sa pui studentu sa invete (mecanic)ceva ce nu cunosti e prea de tot
Numele
20.07.2016 16:56
"studentu" in mare ai dreptate, sunt multe formule depasite in domeniul deformarilor plastice, dar tot ai mancat un ''l'' !
Anonim
28.06.2017 11:16
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica