Tribuna
Divizia A, rugbi
Una caldă, aIta rece pentru CSM Sibiu
Ovidiu BOICA
910 vizualizari
Rugbiştii sibieni au pierdut, în runda inaugurală, la Baia Mare, dar s-au răzbunat, o săptămână mai târziu, pentru echipa din Alba Iulia.
Echipa sibiană de rugbi a Clubului Sportiv Municipal a început cu stângul noul sezon, înfrângere în faţa celor de la Baia Mare. Jucătorii pregătiţi de Florin Troancă şi Călin Fugigi au pierdut cu scorul de 25-17 meciul desfăşurat pe cocheta bază sportivă CSŞ 2 din localitatea maramureşeană. Meciul a fost unul echilibrat, cu repetate răsturnări de scor.
Băimărenii au început în forţă, reuşind să înscrie o încercare colectivă pe înaintare, în ciuda apărării curajoase a înaintaşilor sibieni. Oaspeţii s-au "încălzit" mai greu, dar au reuşit să egaleze până la pauză, în urma unei acţiuni pe treisferturi, transformată de Claudiu Arion.
După pauză, cele doua echipe au trecut din nou pe rând la conducere, mai întâi sibienii, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Cl. Arion, apoi gazdele, în urma unei încercări netransformate şi a unei lovituri de pedeapsă (15-10). CSM Sibiu a mai marcat un eseu, prin Răulea, transformat de Cl. Arion, şi s-a instalat din nou la conducere (17-15, min. 57). Din nefericire însă, sibienii au rămas în 14 pentru 10 minute, în urma cartonaşului galben primit pentru greşeli repetate, iar băimărenii au reuşit sp întoarcă rezultatul printr-un eseu transformat (22-17) şi o lovitură de pedeapsă (25-17, min. 72), stabilind astfel rezultatul final.
CSM Sibiu: Butnaru, Muntean, Dragomir, Fleşeriu, Vingărzan, Platon, Manduc, Troancă, Cl. Arion, Amarie, Răulea, Vasile Crăciun, Mitocaru, Virgil Crăciun, I. Arion. Rezerve: Ţînţ, Negrea, Mora, Hornet, Ilie, Barbu, Schuller.
"A fost un meci pe muchie de cuţit. Din păcate, s-a văzut lipsa meciurilor de pregătire. Echipa este totuşi în creştere de formă şi ne aşteptăm la o progresie în următoarele meciuri", a afirmat antrenorul principal, Florin Troancă.
La rândul său, "secundul" Călin Fugigi, a declarat: "Diferenţa s-a făcut pe câteva greşeli individuale şi lipsa automatismelor de joc. Băietii s-au dăruit, au jucat bine, dar echipa care a greşit mai puţin a câştigat meciul. Echipa noastră din teren, la acest meci, are o medie de 21 de ani, "stricată" de Florin Troancă, altfel ar fi avut sub 20 de ani, cred".
Răzbunare cu Alba Iulia
Jucătorii lui Florin Troancă şi Călin Fugigi şi-au luat revanşa o săptămână mai târziu, bifând o victorie la scor în faţa universitarilor din Alba Iulia. Marcatorii echipei sibiene au fost Răulea (4 încercări), Mitocaru (3 încecrcări), Banciu, Amarie, Giurgiu, Manduc, Ionuţ Arion (câte o încercare) şi Claudiu Arion (9 transformări). CSM Sibiu: Butnaru, Muntean, Dragomir, Banciu, Fleşariu, Manduc, Platon, Troancă, Cl. Arion, Amarie, Mitocaru, Nedelcu, Răulea, Giurgiu, I. Arion. Rezerve: Borş, Dan Pădureanu, Ţînţ, Vingărzan, Virgil Crăciun, Vasile Crăciun, Hornet.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia