Tribuna
Un univers ca o "Simfonie în roşu"
Alexandra CHEŞCU
1079 vizualizari

Culoarea, Sibiul, iarna dar mai ales florile au fost cele care i-au introdus pe sibieni, miercuri seara, în universul pictural al lui Nicolae Ambrozie. „Simfonie în roşu” a fost titlul expoziţiei de pictură care a fost deschisă pe 29 septembrie la Sucursala Allianz Ţiriac din Sibiu şi care are în primul rând un scop social. Banii care vor fi strânşi din vânzarea lucrărilor, 40 la număr, vor fi folosiţi cu scopul de a construi un centru pentru medici rezidenţi. Iniţiativa le aparţine membrilor Asociaţiei Medicilor Pensionari, cărora pictorul Nicolae Ambrozie le-a donat cele 40 de tablouri, ce servesc acestui scop nobil.
"Avem de-a face cu un colorist de excepţie. Lucrările sunt elaborate cu vigoare şi simţim acel efort în care găsim echilibrul cromatic. Ne referim la roşu, albastru, care este dificil şi la alb. (...) Este un artist cald, intimist, prin florile sale este cuceritor. Fiecare buchet de flori are o poveste a sa", a spus criticul de artă Olimpia Tudoran Ciungan în deschiderea expoziţiei. Florile din tablourile lui Nicolae Ambrozie, care a lipsit de la vernisajul său, au umplut holul firmei, dându-i viaţă prin culori calde pline de bogăţie.
Sibienii care vor să împrumute puţin din lumea interioară a pictorului, sau care vor să cumpere o lucrare sunt aşteptaţi în holul Allianz Ţiriac până la sfârşitul lunii octombrie.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia