Tribuna
Un nou proiect finalizat, la Liceul Tehnologic Mârşa
Un nou proiect finalizat, la Liceul Tehnologic Mârşa

S-a încheiat proiectul „Educaţia – calea spre o cetăţeniei responsabilă şi activă”, implementat de Liceul Tehnologic Mârşa, cu sprijinul şi cofinanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, prin Agenda Educaţională 2021.

În perioada 10 august – 31 octombrie 2021, cadrele didactice responsabile, au implementat activitățile prevăzute în proiect, în urma cărora elevii care au făcut parte din grupul țintă au dobândit atât competențe de dezvoltare durabilă, cât şi o atitudine responsabilă și civică, realizând astfel conexiuni interdisciplinare din perspectiva educației pe tot parcursul vieții.

Proiectul Educaţia – calea spre o cetăţeniei responsabilă şi activă” a cuprins mai multe activităţi interesante. Cea mai importantă dintre acestea este ,,Școala în natură", activitate care a  avut ca obiectiv realizarea unui obiectiv gen filigorie în gradina școlii, ce va facilita desfășurarea orelor, workshop-urilor, atelierelor de creație etc, în mediul natural, urmărind realizarea unei proiectări curriculare bazată pe cunoștințele din viața reală). De asemenea, sub tema ,,Călător în timp și spațiu", s-au vizitat unele obiective cum ar fi : Mănăstirea Cisterciană din Cârța, Muzeul ,,Badea Cârțan",  Mănăstirea « Sfinţii Apostoli etru şi Pavel » din Cârțișoara, s-a desfăşurat drumeția la Turnu Roșu - Rezervația de calcare eocene, unde s-a vizitat Biserica ,,Sfântul Nicolae" şi Mănăstirii ,,Adormirea Maicii Domnului", toate aceste activităţi urmărind valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei, sub aspect social, intercultural, antreprenorial, demonstrând spirit civic.

« Proiectul le-a oferit ocazia elevilor, de a-şi forma competențe de orientare pe hartă și în teren, realizând astfel conexiuni interdisciplinare din perspectiva educaţiei pe tot parcursul vieţii. Toate activităţile propuse pe parcursul proiectului au îndeplinit misiunea Programului ,,Anii Drumeţiei”, aceea de a încuraja permanent elevii să-şi petreacă timpul în aer liber. Copiii, pe lângă faptul că au descoperit natura şi frumuseţile ei, s-au implicat în acţiuni de ecologizare în comunitate, au realizat panouri cu diverse mesaje ecologice, au participat la întâlniri cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Sibiu, unde au aflat despre flora, fauna şi ariile protejate ale zonei în care trăim. În acelaşi timp, proiectul a urmărit şi familiarizarea elevilor cu situaţiile de criză, în care apelăm 112, prin derularea activităţilor : ,,Răspuns rapid pentru viață” şi ,,Sună responsabil", în cadrul cărora reprezentanţii ISU Sibiu - Punctul de lucru Avrig, au efectuat un exerciţiu de alarmare şi evacuare victime în caz de incendiu.  

Realizarea obiectivelor proiectului a fost posibilă cu susținerea și implicarea Primăriei Avrig, care a acordat sprijin finaciar în valoare de 10.000 lei, precum și voluntariat în realizarea clasei din gradină cu proprii angajați. Toate acestea au fost necesare datorită cresterii prețurilor materialelor de construcții și depășirii bugetului prevăzut la momentul depunerii proiectului.

Clasa din gradină va consitui un mijloc necesar în desfășurarea activităților outdoor, care se bazează foarte mult pe participarea activă a elevilor,  procesul învățării fiind orientat spre participant, oferind o utilitate practică imediată a cunoştinţelor învăţate.

 

.

 

Mulțumim Consiliului Județean Sibiu pentru oportunitatea oferită instituțiilor școlare de a accesa Agenda Educațională, prin depunerea de proiecte care vin în sprijinul activităților didactice, ducând la creșterea calității în educație.

Apreciem sprijinul și deschiderea oferită de d-nul primar Adrian Dumitru David și Consiliul Local Avrig, care ne-au susținut în realizarea obiectivelor propuse”, ne-a informat prof. înv, primar, Sanda Stanciu, responsabil cu implementarea proiectului..

D.F.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Opera Festival

Astra Film Festival

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Licitatie publica