Tribuna
Fabrica Sevis
Un nou preot la Parohia Gura Râului 1
Un nou preot la Parohia Gura Râului 1

 

Credincioşii din Parohia Gura Râului 1 şi-au primit noul preot paroh, pe părintele Daniel Alexandru Cîmpan. Ceremonia de instalare a nou­lui paroh a avut loc duminică, 25 iulie, în Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din localitatea aflată în Mărginimea Sibiului. Cere­mo­nia a avut loc după slujba Sfântului Maslu oficiată de un sobor de preoţi din care au făcut parte protopopul de Sălişte, Petru-Toader Da­mian, eclesiarhul Catedralei Mitro­politane din Sibiu, protosin­ghelul Emilian Man şi alţi slujitori ai sfintelor altare, spun reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul din cadrul cere­moniei de instalare a noului paroh de la Gura Râului 1, părintele protopop Petru-Toader Damian a evidenţiat rolul şi misiunea preotului în comunitate, chemarea sa de a fi păstor al credincioşilor pe calea mântuirii, iar mai apoi
l-a prezentat pe părintele Daniel Alexandru Cîmpan, fost slujitor pentru mai mulţi ani în Paro­hia Bucium, Protopo­piatul Făgăraş, judeţul Braşov.

După înmânarea Evan­gheliei, Crucii şi cheii bisericii, simbolurile întreitei slujiri preoţeşti, noul paroh s-a adre­sat credincioşilor asigurându-i de întregul său devotament pastoral şi de efortul necon­tenit în a duce mai departe sfintele tradiţii ale comunităţii şi în a păstra şi înmulţi patrimoniul spiritual, cultural şi bisericesc din Gura Râului. De asemenea, părintele Cîm­pan i-a mulţumit Înaltprea­sfin­ţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardea­lului, pentru încrederea acor­dată şi părintelui protopop Petru-Toader Damian, coleg în slujirea preoţească la Gura Râului, pentru frumoasa primire. Prezent la ceremonie, pri­marul comunei Gura Râu­lui, domnul Gheorghe Călin, i-a urat bun-venit în mijlocul comunităţii noului preot paroh şi l-a încredinţat de tot sprijinul în activităţile comunitare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia