Tribuna
Un nou parc în centrul Avrigului
Dan FRÂNCU
1581 vizualizari
Un nou parc în centrul Avrigului
De câteva zile, avrigenii şi vizitatorii micului oraş au posibilitatea de a se relaxa pentru câteva minute în noul părculeţ amenajat peste drum de sediul principal al Primăriei, în imediata apropiere a noii parcări.

Părculeţul din zona centrală a fost amenajat pentru a încheia cu bine lucrările de reconfigurare a imo­bilelor achiziţionate de oraş în urmă cu ceva timp (aici existau două case cu terenul aferent), obiectivul rezultat în urma tuturor acestor lucrări executate fiind deosebit de util, dar şi elegant, cu un impact vizual deosebit.

O alee pavată, mărginită de spaţii verzi cu diverse plante ornamen­tale, flori şi arbuşti, arcade pentru susţinerea plantelor şi câteva bănci, au mobilat inspirat terenul de lângă noua parcare. Piesele de rezistenţă ale parcului sunt fântâna arteziană şi cişmeaua cu apă potabilă, elemente ce repre­zintă o noutate absolută pentru Avrig, datorită acestor elemente întregul ansamblu devenind, foarte repede, unul dintre locurile favorite pentru amatorii de fotografii urbane. Farmecul deosebit al noului parc din Avrig nu dispare nici pe timpul nopţii, întreaga zonă fiind luminată corespunzător datorită lămpilor eficiente amplasate pe cei câţiva stâlpi ornamentali, dar şi a sis­temului multicolor de iluminare cu leduri, amplasat în bazinul principal al fântânii arteziene.

Atât noul parc, cât şi parcarea învecinată, au fost mărginite cu arbori tuia, pe lângă rolul estetic, aceştia ajutând la captarea noxelor şi a prafului din zonă.

Spaţiul verde destul de generos din zonă este udat cu ajutorul unei instalaţii automatizate, reţeaua de canalizare pluvială amenajată aici asigurând evacuarea surplusului de apă.

Reprezentanţii administraţiei locale avrigene menţionează că zona recent amenajată poate fi folosită de cetăţenii oraşului Avrig, precum şi de şi toţi cei care tranzitează oraşul şi partea centrală a aces­tuia, unde îşi au sediul mai multe instituţii.

Zona este supravegheată video în permanenţă.

Amenajarea părculeţului din faţa Primăriei Avrig a costat aproximativ 85.000 de lei, bani alocaţi de la bu­getul local al oraşului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia