FITS 2024
Tribuna
Un cosmonaut despre cosmogonia eminesciană
Un cosmonaut despre cosmogonia eminesciană

 

Seratele "Eminescu, jurnalistul" revin la început de toamnă cu o manifestare culturală grandioasă, prin prezenţa invitatului de marcă, membru de onoare al Academiei Ro­mâne, DOCTOR HONORIS CAUSA al Aca­demiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin PRUNARIU.

Evenimentul îşi propune un remember în istoria spaţiului cosmic, în anul când se împlinesc 40 de ani de la primul zbor al unui român în spaţiu, cosmonautul Dumitru Prunariu. Vom asculta o disertaţie-premieră despre doi deschizători de drumuri: Yuri Gagarin, la 60 de ani de când a devenit primul om în spaţiu, şi Neil Armstrong, primul om pe Lună. Generalul de aviaţie cu trei stele, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu va vorbi despre deschiderea epocii spaţiale, dar şi despre românii pionieri în ale zborului, personalităţi marcante ale aviaţiei mondiale.

O premieră absolută o va reprezenta disertaţia cosmonautului despre cosmogo­nia creaţiei eminesciene, într-o paralelă extravagantă între practica zborului şi viziunea zborului.

Vă invităm, de asemenea, să urmăriţi videoclipul "Year 1961", după lucrarea artis­tică sub formă de carte a prozatorului George Canache, film realizat de RockHouseEvents, prilej cu care autorul cărţii va oferi tuturor celor prezenţi lucrarea bibiofilă unică. La eveniment sunt invitate personalităţi de seamă ale culturii române, academicieni, diplomaţi, jurnalişti şi scriitori sau membri ai Forţelor Aeriene Române şi ai Agenţiei Spaţiale Române.Evenimentul, în parteneriat cu Universitatea Ecologică din Bucureşti, va avea loc în data de 6 septembrie, cu începere de la ora 17.00, în Aula Universităţii din Bulevardul General Vasile Milea nr. 1G.

Departamentul de Comunicare al UZPR

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica