Tribuna
AFF
Un câmp de luptă are şobolani sau cum se vede de la Sibiu războiul gunoaielor de la Bucureşti
Un câmp de luptă are şobolani sau cum se vede de la Sibiu războiul gunoaielor de la Bucureşti
© facebook/Clotilde Armand
Cei care încă se mai implică în politica de ştiri şi reţele sociale au cunoştinţă despre marea luptă a primarului USR PLUS de Sector 1 Clotilde Armand cu Supermafia Gunoaielor, din care au de câştigat doar cei care beneficiază de acest sector (cam de fiţă, el) şi de maldărele de deşeuri rămase ca "pierderi colaterale" pe un câmp de luptă jegos, ca dealtfel orice câmp de luptă. Este curios şi hazliu să analizăm noi, sibieni cu taxa de salubrizare multiplicat aruncată pe spinarea noastră o problemă ce ţine mai mult de bâlci politic de Bucureşti, mai ales că din câte ştim, acolo localnicul nu prea plăteşte gunoiul pe persoană fizică...

Faza pe propagandă...

Citesc o postare model "omagiu primarului iubit", de pe un grup de susţinători care e exact ce e: o şezătoare în care toţi îşi pupă în fund idolii şi înjură pe dujmanii lor, ai idolilor zic, la un mod ce poate fi definit ca atentator la limba română. Din maldărul de texte de-a gata care sunt împrăştiate mai ceva ca scrisorile sfântului Anton de pe vremuri, avem ceva superb: Sub titlul "De asemenea oameni are nevoie ţara!", avem o mostră de "Omagiu concucătorului iubit", remix 2021: "Clotilde Armand! În vreme ce mulţi români visează să trăiască în tihnă la Paris, Doamna Armand procedează invers. Lasă Parisul, se căsătoreşte cu un român şi se stabileşte în România.
Învaţă limba română! Prezentabilă şi elegantă, cultă şi educată, începe o frumoasă carieră politică. Nu se lasă intimidată de hăitaşii de grotă ai pesedeului! Ea se luptă. În 2019 devine europarlamentar român...
Putea să stea la Bruxelles bine mersi, încă patru ani. Europarlamentarii au viaţă frumoasă şi confortabilă. Dar doamna Armand este o luptătoare. Intră în competiţia alegerilor locale!
Devine Primarul Sectorului 1! Intră în infernul celui mai greu sector al Capitalei! La un salariu de două ori mai mic! Şi găseşte aici ilegalităţi şi jafuri greu de imaginat. Nu tace. Are curajul şi puterea să demaşte şi să incrimineze...
Sifonarea banului public se făcea aici, ca peste tot în califatul Gabrielei Firea, prin firmele de casă ale partidului roşu!  De aceea face spume Gâdea. Televiziunile voiculesciene  sugeau la greu de aici. La fel şi salubrizarea. Încep imediat diversiunile mediatice...
Dar Doamna Armand nu se lasă intimidată. Porneşte un război greu cu cele mai organizate structuri mafiote, abonate de atâţia ani la banul public. Dacă legea îşi va spune cuvântul, zeci de milioane de euro vor reveni în contul Primăriei. Şi o grămadă de edili corupţi, în frunte cu vechiul primar, vor înfunda puşcăriile.
Clotilde Armand nu se teme. La ea, inteligenţa, curajul, frumuseţea şi modestia se împletesc armonios. Nu ezită să iasă în stradă să strângă gunoiul, pălmuind astfel firmele de salubrizare! Dar şi ifosele fostelor cocote pesediste...
Eu aici, în demersul acestei franţuzoaice  naturalizate văd adevăratul patriotism! Nu în prestaţia mizerabilă a batozei tricolore, senatoarea moaştelor, Şoşoacă...
Femeia aceasta curajoasă trebuie susţinută! Cruciada ei este grea. Vor face tot ce le stă în putinţă să o termine! Să fim alături de ea. Are nevoie de sprijinul nostru moral. Ţara are nevoie de asemenea oameni..."

Nu comentez acum textul, din cauza hohotelor de râs (ştiu cine l-a scris, ştiu când l-a postat pe feisbuc, dar deocamdată îi las identitatea de-o parte, nu vreau ca cititorii mei să-l înjure pe om). El demonstrează doar că unii români nu se pot sătura de a mai face temenele cuiva şi că Ceauşescu nu s-a lansat şi a condus atâţia ani întâmplător aici, la noi. Dar aţi înţeles, sunt gunoaie în Sectorul 1 – Fiţă, pentru că acolo monştrii lui Firea şi ai lui Pesede Ciumaroşie plus televiziunile aservite sug sângele sărmanilor locuitori ai Sectorului 1 (Fiţă!). Primarul Armand se luptă cu mafia ăstora, a ciumelor, ciumele mafioate ripostează şi de aia acum toată ţara râde de hipsterii care zac la mese în "Centrul VechI" printre ambalaje şi pungi cu chestii, ori se dau cu troti'  prin parcuri acompaniaţi de coloane oficiale de şobolani. Îi ajută cică să fie zen.

Clotilde Armand versus "şantajiştii" cu gunoiul

Primarul de sector (1- Fiţă, da?) Clotilde Armand, în postările ei de pe pagina proprie de facebook, acuză că Romprest, firma ce se ocupă de salubrizare în ăla, sectorul, o şantajează mafiot: "Operatorul de salubritate anunță, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulți să fie curat." şi că dacă "în maxim 24 de ore de la anunțul companiei șantajiste (???)" nu se ridică gunoiul d epe uliţele sectorului, va rezilia contractul "şi în următoarea secundă un alt operator de salubritate intră în Sectorul 1". Asta sună ca atunci când erau fraieriţi bucureştenii să voteze cu Nicuşor Dan că a doua zi vor avea apă caldă. Pentru că orice om care trăieşte pe pământ şi nu în bula activietă, ştie că o administraţie publică, chiar USR-PLUS, nu poate aduce din  neant o firmă pe bani publici fără o anumită procedură LEGALĂ pentru că aşa vrea ea. Trebuie caiet de sarcini, cerere de oferte, licitaţii, iar dacă asta se poate face "în următoarea secundă", mă mut în Sectorul 1 Bucureşti.

Apoi Clotilde Armand o dă pe un auto-eroism superb: "...eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată.
Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduți. Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile. Țineți minte: au maximum 24 de ore. Și eu am început deja să număr". Postarea era de la 1 iunie.

De fapt, "şantajul" este că Primăria de sector 1-fiţă primar USR-PLUS Clotilde Armand, NU A PLĂTIT serviciile se salubrizare, iar prestatorul, normal, nu a mai efectuat o activitate pentru care nu a fost plătit.
Romprest, pe pagina sa de net, a şi pus la dispoziţie cele 21 de facturi neachitate, între iulie 2020 – martie 2021, "Cele mai vechi facturi aferente prestaţiilor din anul 2020 înregistrează întârzieri la plată de peste 200 de zile, ceea ce înseamnă penalitati de întârziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei".

Deci avem aici o chestie ce ţine mai mult de ambiţie decât de preocupare pentru binele sectorului. Romprest are un contract cu Primăria. Moştenit de la alt primar, asta nu contează. Un contract nu-l arunci la gunoi pentru că de aia şi faci altul cu alţii, chiar dacă sună frumos şi haiduceşte la publicul naivo-haştagist. Sunt clauze, sunt nişte chestii care,d acă nu demonstrezi în justiţie că nu s-au respectat sau că e ilegal contractul, poţi plăti mai mult decât deranjul alcela de taxe de salubrizare.

 
Cine a rezolvat problema? Clotilde sau "băieţii de la gunoi?"

Aceeaşi Clotilde Armand scrie pe pagina sa, că, pe 4 iunie, a solicitat declararea de stare de alertă "din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate".
Şi că totuşi, a discutat cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și a ajuns la un acord ca stațiile de sortare să sorteze gunoiul. Şi că evident, politicieni corupți și mafia gunoaielor.
Dar Romprest spune altceva că "dezminte informaţia vehiculată de membri ai USRPLUS în mass-media (ce, vă miră?) conform căreia staţiile de sortare au fost deschise în urma unei intervenţii miraculoase a Primarului Clotilde Armand.
Staţiile de sortare sunt închise pentru deşeurile generate de Sectorul 1, pentru neplata de catre Primarie a datoriilor scadente (sl.ns.) pentru prestaţii din perioada iulie 2020-martie 2021.
Mai spun că sunt pregătiţi să intervină imediat, că în 36 de ore se pot colecta "deşeurile din tot Sectorul 1". Dacă le vin banii.

Pe 5 iunie vine soarele şi pe uliţa edlilului de Sector 1 -fiţă, şi aflăm cu indiferenţă că "operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și și-a recunoscut vina pentru șantajul creat (sl.ns)" şi că "Iată că am avut dreptate!" Şi că "Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar că "cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție". Şi că Primăria Sectorului 1 "va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator". Pentru că cică "România este stat de drept, nu stat mafiot", ceea ce ne-a ridicat indiferenţa la un set de hohote de râs. Şi a mai spus Clotilde Armand că va solicita Consiliului Local și în justiție rezilierea contractului "cu această companie șantajistă". Şi că  cu mafia nu se negociază".

Ştiţi cât e la Sectorul 1 taxa de salubrizare? Pe lună, de persoană?

Trăind în atmosfera aia de revoluţie continuă care mai mult caută vinovaţi decât să îndrepte lucruri, primarul Armand uită să spună că în principiu, şi conform Antena 3,
(vezi aici: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/sector-1-tarif-salubrizare-bucuresti-603882.html) un locuitor sărman al Sectorului 1 plăteşte teoretic 2,40 lei (doileişipatruzecidebani) / lună ca taxă de salubrizare. Este cel mai mic din Bucureşti. De exemplu, în Sectorul 4 se plătește cam 10 lei de persoană/pe lună. Bugetul de salubrizare al Primăriei de Sector unu e de 120.milioane lei. În aprilie anul ăsta când iar au năpăpdit gunoaiele acolo, Garda de Mediu a amendat primăria lui Armand cu 160.000 lei. Pentru că nu a asigurat salubrizarea.
Unele guri rele (Robert Turcescu) spun că scandalul e cam artificial şi cu dedicaţie, deoarece ideea e simplă: "Surse: dacă prefectul declară stare de alertă în Sectorul 1, Armand va aduce ROSAL, compania lui Silviu Prigoană in locul Romprest. Si un pic de REBU. ROSAL a pierdut un contract de curățenie stradală la Ploiești, deci are niste oameni disponibil si niște utilaje disponibile. Apoi urmează o licitație. Intocmirea caietului de sarcini va dura luni de zile, timp in care, pe lângă companiile românești va avea timp sa depună oferte si compania franceza Veolia. Care Veolia va si câștiga, in cele din urma, licitația". (Robert Turcescu, pe pagina lui de facebook).

Paradoxal, cu taxe de mai nimic, anumiţi bucureşteni se plâng şi ei, cu dedicaţie, că s-au săturat să plătească taxe mari la gunoi. "Important e sa adune cineva gunoiul, la pret de adunat gunoiul, nu la pret de recoltat caviar...". Sau "Contează cum se numește compania și din ce țară este dacă prestează servicii de calitate la prețuri rezonabile? Sau e mai bine să ne jecmănească patrioții?". Haideţi mă la Sibiu, atunci.
Cam pe la finalul scandalului ăstuia cu gunoaie de Bucureşti, apare şi partidul USR PLUS, care anunţă că sunt alături de şi luptă împreună împotriva.

"USR PLUS și-a asumat de la bun început să oprească risipa banilor publici și exact asta face și Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, în lupta pe care o poartă în aceste zile cu mafia gunoaielor. Clotilde Armand are toată susținerea fermă și neechivocă a USR PLUS în demersul său. Este mesajul ferm transmis de Dan Barna, viceprim-ministru și copreședinte USR PLUS:
"Cetățenii Sectorului 1 nu merită să plătească de cinci ori mai mult prețul gunoiului față de marea majoritate a orașelor din țară pentru că așa a dorit acum aproape 20 de ani domnul Chiliman.
Trebuie să schimbăm aceste contracte prin care toată lumea vede că se fură și că se risipesc bani publici și se ridică din umeri.
Suntem alături de Clotilde Armand și vom continua să fim în această poziție”.
Poate îi spune cineva lui Dan Barna cât costă gunoiul la Sibiu. Şi ce părere are.

Apoi USR revine cu alta, din acelaşi set: "USR PLUS se opune risipirii banilor publici, iar primarii și consilierii noștri locali vor pune capăt tuturor contractelor păguboase încheiate de politicienii corupți și mafia gunoaielor.
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este un model de luptă. Este inadmisibil ca o primărie să plătească 200.000 de euro pe zi, 330 de milioane de euro pe an, din bani publici pentru salubritate. Asta prevede contractul de exclusivitate pe 25 de ani încheiat de fostul primar PNL Andrei Chiliman, în 2008.
Probleme cu gunoaiele nu sunt doar în Sectorul 1, ci și în alte sectoare din București și alte orașe din țară. În ciuda tuturor obstacolelor, vom reuși să oprim hoția din bani publici".

Cam mare agitaţia pentru un sector şi un oraş care are taxe de salubrizare SUB nivelul multor alte oraşe din România: Sibiu (mai ales!), Braşov, Oradea, Timişoara, Iaşi...
În acest răstimp, caut, ca să nu urle urlătorii "dă dreapta" că ma dat ca sursă "latrinele" cu privire la taxa de salubrizare plătită de un cetăţean al Sectorului Nr. 1 Bucureşti. Ştiu că atunci când s-a bătut palma cu Romprest sub primarul Chiliman, nu se plătea NIMIC pe persoană fizică. Acum, tot ce găsesc sunt nişte bocete despre cât trebuie să plătească sărmana primărie a lui Clotilde Armand. Uite am găsit şi pe DC Business (dcbusiness.ro) că "Sectorul 1 are cel mai MIC tarif de salubrizare din Capitală", adică "Un locuitor al Sectorului 1 plătește 2,40 de lei pe lună pentru ridicarea gunoiului. Este cel mai mic tarif de salubrizare din Capitală, în comparație cu Sectorul 4 unde o persoană plătește 10,4 lei pe lună".  În rest am căutat şi am găsit cam nimic, de zici că nue xistă aşa ceva în sectorul acela minune. Ba da, uite de pe pagina RESET: "Pentru cine nu știe, serviciile care ridică gunoiul în S1 nu sunt plătite de cetățean pe persoană fizică". O, vai!
In caz că Clotilde Armand şi partizanii săi din sector sau ţară nu ştiu, la Sibiu se plăteşte 16 lei lunar/1 persoană. Ei?
Iar dacă ne gândim bine, un câmp de luptă (cu mafia lui gunoaiele) e şi murdar şi are şobolani nu? Că de aia Sectorul 1 e câmp de luptă şi e aşa cum e... Spor!  Sau dacă nu vă place cât plătiţi, haideţi la noi, să vedem cu cine mai luptaţi aşa vehement pe reţele şi în presa voastră "indepndentă".

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA