Tribuna
Înainte de a se bucura
ULTIMA ORĂ: USL Sibiu aşteaptă rezultatele finale (GALERIE FOTO)
ULTIMA ORĂ: USL Sibiu aşteaptă rezultatele finale (GALERIE FOTO)
O atmosferă densă s-o tai cu cuţitul a fost cu numai două ore înainte în sediul PSD Sibiu, primele minute de după închiderea urnelor fiind cele mai încordate. Primul care a ajuns la sediu, cu puţin timp înainte de ora 21, a fost Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu, urmat, la destul de scurt timp, de Ioan Tămâian şi de Sorin Ilieşiu. Toată lumea a stat cu ochii pe televizor pentru a urmări primele rezultate ale alegerilor de astăzi, mulţi dintre oamenii politici recunoscând că nu au dormit foarte bine sau aproape deloc cu o noapte înainte.
Chiar dacă, aşa cum era şi de aşteptat, toată lumea s-a bucurat la aflarea primelor procente de la nivel naţional, care au dat USL-ul câştigător, mulţi dintre oamenii politici s-au declarat rezervaţi, păstrând exploziile de bucurie pentru rezultatele finale ale scrutinului.
Primul care le-a vorbit jurnaliştilor a fost Ioan Cindrea, care a ţinut să precizeze că aşteaptă cu răbdare numărarea voturilor. Cu toate acestea, însă..."Suntem încrezători şi sunt convins că vom avea un rezultat bun şi la Sibiu. Cred că trebuie să numărăm şi după aceea să ne bucurăm, şi după aceea să ne facem datoria faţă de oameni, fiindcă este evident că votul este împotriva unui regim Băsescu, care şi-a bătut joc de oameni. Noi trebuie să facem ceea ce trebuie pentru oameni, şi cu siguranţă nu trebuie să ne batem joc de aşteptările lor. Pe condiţii foarte grele de zăpadă până la o jumătate de metru, oamenii au mers la vot", a declarat Ioan Cindrea, adăugând că în ceea ce priveşte prezenţa destul de slabă la vot, aceasta nu îl surprinde prea mult, fiind similară cu cea de acum trei ani. "E o prezenţă similară cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani şi la nivel de ţară şi la nivel de judeţ Sibiu, pentru că trebuie să avem în vedere că listele electorale sunt mai mari decât populaţia judeţului şi trebuie găsită o soluţie legală să fie actualizate. Probabil că trebuie schimbată şi legea. Cu siguranţă vom aştepta şi vom vedea rezultatul votului.", a mai spus liderul PSD Sibiu.

Ioan Tămâian ar fi vrut mai mulţi tineri la vot

De la sediul PSD nu a lipsit nici Ioan Tămâian, candidatul din partea USL pentru Camera Deputaţilor. Optimist şi zâmbitor, Ioan Tămâian nu şi-a putut ascunde bucuria, fiind încrezător în steaua sa şi în sibienii care l-au votat. Cu toate acestea, a fost totuşi ceva care i-a întunecat puţin ziua - prezenţa slabă la vot în rândul tinerilor. "Toată ziua am umblat de la o secţie la alta, am vorbit cu mulţi preşedinţi (n.r. de secţii de votare) şi la un moment dat prezenţa era destul de slabă. Am pus totul pe seama zăpezii, dar am observat că în ultimul moment au venit foarte mulţi. Oarecum uşor trist pentru că nu au venit foarte mulţi tineri, cel puţin în prima perioadă a zilei n-am văzut foarte mulţi tineri, cred că au avut motivele lor ca să nu vină, deşi era bine să vină şi sper ca pe viitor să fie mai mulţi pentru că noi luptăm pentru ei în tot ceea ce facem". Ioan Tămâian şi-a exprimat speranţa în victoria USL, declarându-se convins că orice candidat din USL este susţinut de platforma Uniunii Social Liberale, recunoscând, totodată, că se vede învingător.

Sorin Ilieşiu speră să fie adoptat de sibieni

Cel de-al treilea candidat la un fotoliu de parlamentar din partea USL Sibiu, Sorin Ilieşiu - candidat în Colegiul 1 pentru Senat, şi-a păstrat, şi el, rezerva faţă de rezultatul final al alegerilor. "Cunosc rezultatul exit poll-ului la nivel naţional şi sunt foarte fericit că la nivel naţional românii au votat pentru un nou început, pentru că ceea ce am trăit în ultimii ani a însemnat perioada cea mai neagră din istoria României din punct de vedere moral, o degradare cum n-a existat nici în perioada comunistă, în deceniul anilor '80, cei mai lipsiţi de moralitate. Urmează ca să aflăm rezultatul real" a spus Sprin Ilieşiu care speră că va fi adoptat de sibieni.
comentarii
1 comentarii

Nu pot sa aflu ce procentaj a obtinut PSD-ul. Partidul nu uniunea pune pe prim ministru.
Werner
10.12.2012 17:46
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia