Tribuna
ULTIMA ORĂ – Primul caz de tuse convulsivă din ultimii 11 ani, confirmat la Sibiu
* Este vorba despre un copil de 5 ani din Turnişor *
Un copil de 5 ani, din cartierul Turnişor, a fost confirmat cu tuse convulsivă, fiind primul caz de acest gen înregistrat la Sibiu în ultimii 11 ani, ultimele 5 cazuri de acest gen fiind înregistrate în 1999. "Copilul provine dintr-o familie de categorie socială defavorizată, care a refuzat vaccinarea la toţi cei 5 copii. În acest context, toţi copiii nevaccinaţi corespunzător vârstei sunt în pericol de a contracta boala, de aceea se recomandă completarea vaccinării în cel mai scurt timp posibil, prin medicul de familie. Copiii neînscrişi la un medic de familie se vor prezenta pentru vaccinare la cel mai apropiat medic de familie din teritoriu.
Copiii din colectivitate, care nu sunt complet vaccinaţi, vor fi izolaţi la domiciliu 21 de zile de la ultimul contact cu un caz confirmat, sau pentru minim 5 zile de tratament antibiotic.
Contacţii de familie şi contacţii apropiaţi ai bolnavilor confirmaţi (în special copii sub un an şi gravide în ultimele 3 săptămâni de sarcină) pot beneficia de tratament profilactic cu antibiotic, pentru a preveni îmbolnăvirea. Se recomandă ca orice persoană cu tuse persistentă de cel puţin două săptămâni, sau copil sub un an cu episoade de apnee, să se prezinte la medicul de familie, pentru precizare de diagnostic", se arată într-un comunicat al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
comentarii
1 comentarii

Cati copii cu varsta sub 1 an sunt nevaccinati ca nu sunt bani pt vaccinuri? toate 3 vaccinurile pana la 6 luni le-am cumparat ca medicul de familie nu le primise gratuit iar daca era sa asteptam dupa ele poate vaccinam copilul la Sf Asteapta.
o mamica
01.10.2010 19:06
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia