Tribuna
ULBS sprijină evoluţia digitalizării, printr-un parteneriat încheiat cu Cluj IT Cluster
Liuba STARII
848 vizualizari
ULBS sprijină evoluţia digitalizării, printr-un parteneriat încheiat cu Cluj IT Cluster
Cu scopul de a întări performanţele legate de inovare ale industriei IT din România, Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu s-a alăturat comunităţii reprezentată de Cluj IT Cluster, dornică să se implice în dezvoltarea proiectelor derulate pentru a sprijini evoluţia digitalizării.

"Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu este foarte activă în crearea de parteneriate cu mediul de afaceri. Avem mai multe proiecte în derulare pe acest model de colaborare şi credem că avem capacitatea să dezvoltăm şi altele. Simţim nevoia aceasta atât în zona de cercetare, dar şi ca urmare a modificărilor structurale pe piaţa muncii”, spune prof. dr. Claudiu Kifor, prorector al ULBS.

 

Potrivit reprezentanţilor universităţii, parteneriatul dintre Cluj IT Cluster şi ULBS va contribui la o dezvoltare stabilă a sistemului de inovare naţional, într-un mediu care se află într-o continuă schimbare. Prin prezenţa a opt universităţi, Cluj IT Cluster se poziţionează ca o iniţiativă unică în ţară, cu o comunitate în continuă creştere cantitativă şi calitativă a proiectelor comune.

 

“Fenomenul de digitalizare este acum în centrul atenţiei majorităţii dintre noi, iar înţelegerea provocărilor şi oportunităţilor care vin odată cu acesta fac parte din obiectivele principale ale Clusterului Cluj IT. Prin colaborarea cu Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, resursele noastre vor fi puse împreună, alături de alte organizaţii partenere, cu intenţia de a aduce plusvaloare industriei de IT, de a contura o viziune comună şi de a întări ecosistemul tehnologic”, spune prof. dr. Stelian Brad, Preşedintele Cluj IT.

 

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 70 de membri: peste 50 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital regional inovator cu impact regional şi internaţional.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia