Tribuna
ULBS şi un bogat noiembrie evenimenţial
Andra MARINESCU
1044 vizualizari
Parteneriate, concursuri, dialoguri, întâlniri, târguri, vizite, conferinţe şi prelegeri. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele lunii noiembrie, desfăşurate de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.
Agenda de evenimente susţinute de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu se dovedeşte a fi fost bogată şi diversă în luna noiembrie. Astfel, cel puţin zece activităţi se înscriu în această arie. În ceea ce priveşte cele mai importante acţiuni ale instituţiei academice, printre ele se numără, în primul rând, semnarea parteneriatului cu Microsoft România, pe 20 noiembrie, în vederea asigurării performanţei în educaţie şi în cercetare, cu participarea Consiliului de Administraţie al Universităţii, a reprezentanţilor Microsoft, a studenţilor, dar şi a altor specialişti IT. De asemenea, concursul de logo Sibiu Smart, organizat în rândul tinerilor academici, a fost o experienţă care i-a adus lui Adrian Stoia, doctorand în domeniul Istoriei la Facultatea de Ştiinţe Socio–Umane, 1.000 RON în portofel şi creaţia grafică a anului 2013. De altfel, nici celelalte lucrări ale concurenţilor nu au rămas în umbră, deoarece acestea au fost expuse, timp de o săptămână, în holul rectoratului, acolo unde vizitatorii au putut, astfel, observa Sibiul de anul viitor, gândit din mai multe perspective. Tot noiembrie a fost şi luna în care s-a dialogat. Asta deoarece Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a demarat, sub egida "Dialogurile ULBS", întâlnirile departamentelor, eveniment ce a urmărit înlesnirea comunicării interne şi crearea unui context optim colaborării interdisciplinare. 

Aniversări la ULBS
 
La capitolul "Aniversări şi evenimente", Universitatea "Lucian Blaga" numără variate acţiuni. Astfel, pe 17 noiembrie, Biblioteca a participat la "Nocturna Bibliotecilor", un eveniment menit să aducă mai aproape cititorii chiar şi în afara programului de lucru obişnuit, prin lansări de carte, vizionări de filme documentare, expoziţii şi workshop-uri atât pentru studenţi, cât şi pentru elevi sau cei interesaţi să descopere atmosfera universitară, care a sărbătorit, totodată, şi Ziua Internaţională a Studenţilor. De altfel, pe 21 noiembrie, la recomandarea Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Universitatea a primit vizita unei delegaţii de la COMSATS Institute of Information Technology, Pakistan, care a cuprins prezenţa rectorului, directorului pentru planificare, dezvoltare şi resurse umane, precum şi cea a secretarului şef al COMSATS. Sfera evenimenţială privind acest capitol se încheie, pe 22 noiembrie, cu târgul ULBS de oferte educaţionale. Aici, timp de patru ore, liceenii au avut ocazia de a vizita standurile celor nouă facultăţi, informându-se în legătură cu oportunităţile de carieră oferite de instituţia sibiană. 

Dezbateri în luna lui Brumar 

Cât despre conferinţele şi prelegerile desfăşurate, Universitatea "Lucian Blaga" a găzduit, în primul rând, pe 7 noiembrie, cursurile Online Marketing Academy, organizate de Google România, la care peste 300 de studenţi sibieni au luat parte, întâlnindu-se cu specialişti din mediul online şi din agenţii de top din ţară şi din străinătate. Agenda continuă cu prelegerea susţinută de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca", care a vorbit, pe 21 noiembrie, despre selecţia viitoarelor Capitale Culturale Europene, precum şi cu cea din 23 noiembrie pe tema "Delimitarea maritimă în Marea Neagră", care l-a avut ca invitat special pe Bogdan Aurescu, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe al României şi fost agent al României în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, pentru ca pe 27 noiembrie să aibă loc cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale dedicate dreptului muncii cu tema "Aspecte controversate în interpretarea şi aplicarea prevederilor Codului muncii şi ale Legii dialogului social. Propuneri". Luna lui brumar şi-a încheiat, astfel, activitatea la ULBS prin conferinţa Gabrielei Mihailovici, consilier al Guvernatorului BNR şi membră în grupul de lucru de la BCE pe probleme ale uniunii bancare. Aşadar, Universitatea "Lucian Blaga" a avut o perioadă de noiembrie prielnică, cu evenimente numeroase şi bogate, diverse şi frumoase, acoperind, în acest fel, o gamă largă de subiecte de interes atât studenţesc, cât şi public.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia