Tribuna
PNL
ULBS a început sărbătorirea celor 45 de ani
Andra MARINESCU
2201 vizualizari
ULBS a început sărbătorirea celor 45 de ani
Generaţii după generaţii au fost pe băncile Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, care anul acesta celebrează 45 de ani de existenţă. Luni, evenimentele din programul Zilelor Academice au debutat, iar ele continuă să promoveze, întreaga săptămână, învăţământul superior sibian.

12 - 18 mai este o săptămână dedicată acestei aniversări. Luni, sărbătoarea a început cu lansarea programului "Gear Up", la Facultatea de Inginerie, începând cu ora 10. Patru studenţi americani, însoţiţi de dr. Wayne Patterson, dr. Lorraine Fleming şi Kerry-Ann Hamilton de la Howard University, Washington DC, SUA, vor fi găzduiţi de către Facultatea de Inginerie în cadrul programului "Gear Up", finanţat de National Science Foundation (NSF) din Statele Unite ale Americii. Programul se va derula timp de o lună la Sibiu, iar în cadrul său studenţii americani vor beneficia de îndrumare de specialitate din partea cadrelor didactice ale Facultăţii de Inginerie, în specializările Inginerie Mecanică, Inginerie Electrică şi Ştiinţele Calculatoarelor. Tot luni, pe lângă deschiderea oficială a Săptămânii Internaţionale de la Facultatea de Ştiinţe Economice, a avut loc şi conferinţa "Ecucaţia în Secolul XXI - Prezent şi Perspective. Dialogurile ULBS: Învăţământ Universitar - Învăţământ Preuniversitar". Aici, peste o sută de cadre didactice din învăţământul preuniversitar au participat la întâlnirea cu profesorii ULBS, pentru identificarea de soluţii şi modalităţi eficiente de colaborare şi sprijin, menite să conducă la armonizarea eforturilor comune în beneficiul generaţiei de mâine. "Universitatea <> din Sibiu a încurajat în permanenţă dialogul cu toţi partenerii săi, iar în această perioadă, mai mult ca oricând, trebuie să colaborăm cu omologii noştri din învăţământul preuniversitar pentru a-i ajuta pe elevi să se orienteze şi să fim alături de ei pe întregul lor parcurs educaţional", a spus Livia Ilie, prorector al ULBS.
Manifestările continuă la Universitate. Marţi, începând cu ora 19, a avut loc cursul festiv comun al celor nouă facultăţi, împreună cu Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu". Mai multe detalii despre aniversarea ULBS puteţi afla accesând site-ul www.ulbsibiu.ro.comentarii
2 comentarii

foarte bine
facultatile din sibiu au traditie chiar daca acum 40 de ani tineau de univ. babes-bolyai cluj
dara
14.05.2014 14:51
jalnic peisaj cu studenti cuminti presarati pe fond de catifea ..la 60 de ani vor fi doar stafiile...
pesimist-optimistul sibian
14.05.2014 19:49
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica